Dulciuri

Tartă rustică cu cireșe- galette cu cireșe

Galette-cu-cirese

Am primit un coșuleț destul de mare cu cireșe din care am tot mâncat zilele acestea, dar parcă aș mai face și ceva bun din ele.

Recunosc că mie îmi plac foarte mult cireșele proaspete. Însă acum am puțin cam multe și încep să se strice. Și cum nu sunt de acord cu risipa alimentară m-am decis să pregătesc un desert cu cireșe.

Am cautat pe blog și am văzut ca nu am nicio rețetă cu tartă dulce, tartă rustică sau galette. Doar tarte sărate, galette cu roșii sau cu ciuperci. Deci este cazul să pun în categoria tarte rustice și una dulce, ceva cu fructe. Galette cu cireșe.

Tartă rustică cu cireșe- galette cu cireșe

Aluat pentru tartă, aluat cu unt

Aluatul pentru tartă se face foarte ușor. Dacă ai un robot de bucătărie se face într-un minut sau două. Dacă nu, poate să dureze 5-6 minute, depinde de cât de rapid ești în bucătărie.

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 25 g zahăr
  • un praf de sare
  • 100 g unt rece tăiat bucăți
  • 1 ou
  • 1 -2 linguri apă rece (eu am pus o singură lingură)

Pune faina, sarea și zahărul în vasul robotului de bucătărie. Peste acest amestec uscat pune untul rece tăiat bucăți. Pornește mixerul și amestecă până când compoziția devine sfărâmicioasă. Apoi adaugă oul și o lingură de apă rece și amestecă iar. Aluatul se va aduna într-o bilă omogen.

Acum aluatul este gata de pus la rece. Învelește-l în folie alimentară și pune-l la frigider. După 30 de minute îl poți folosi la tartă.

galette tarta cu cirese

Umplutură tartă cu cireșe sau vișine

Ingrediente:

  • aproximativ 500 g cireșe
  • 1-2 linguri zahăr (eu am pus o lingură și tarta nu a ieșit foarte dulce)
  • 1 lingură amidon de porumb

În timp ce aluatul stă la rece poți să pregătești umplutura pentru tartă. Scoate sâmburii cireșelor și pune-le într-un castron cu zahărul și amidonul.

Tarta cu cireșe

Întinde aluatul de tarta pe blatul pudrat cu faină sau direct pe hârtia de copt pe care o să o pui apoi în tavă. Aluatul nu trebuie să fie perfect rotund, este doar o tartă rustică. Pune în mijlocul aluatului fructele (fără zeamă, dacă și-au lăsat). Adună marginile aluatului peste fructe, dar mai lasă o parte din fructe neacoperite, pe cele din mijloc. Unge cu ou bătut marginile aluatului și presară foarte puțin zahăr peste toată tarta.

Coace tarta la 200 C timp de aproximativ 30 minute sau până când aceasta devine rumenă.

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply