Madeleine, un desert delicat, usor, aromat si bun pentru a sarbatori si noi Ziua Frantei.
Ingrediente:
- 125 g unt Elle & Vire
- 3 oua
- 125 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- coaja de lamaie
- 125 g faina
- un praf de sare
- 7 g praf de copt
- Amesteca intr-un bol faina, sarea si praful de copt.
- Bate spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
- Topeste untul si adauga-l peste ouale batute bine spuma (in acest moment pune mixerul la cea mai mica viteza).
- Presara peste coaja de lamaie rasa si faina, apoi amesteca usor compozitia cu ajutorul unei spatule.Pune aluatul la rece pentru 30 minute.
- Incalzesca cuptorul pana la 200 C.Unge tava de madeleine cu unt si pudreaza cu faina, dar indeparteaza excesul de faina.
- Pune cate o lingura de aluat in fiecare forma, nu foarte mult ca sa nu depaseasca forma (tava sa fie rece atunci cand pui aluatul in forme).
- Da tava la cuptor si in 8-10 minute cand se rumenesc usor deasupra sunt gata.
No Comments