Dulciuri/ Patiserie

Madeleine

Madeleine

Madeleine, un desert delicat, usor, aromat si bun pentru a sarbatori si noi Ziua Frantei.

Ingrediente:

  • 125 g unt Elle & Vire
  • 3 oua
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 125 g faina
  • un praf de sare
  • 7 g praf de copt
madeleine desert
  1. Amesteca intr-un bol faina, sarea si praful de copt.
  2. Bate spuma ouale cu zaharul si zaharul vanilat. 
  3. Topeste untul si adauga-l peste ouale batute bine spuma (in acest moment pune mixerul la cea mai mica viteza). 
  4. Presara peste coaja de lamaie rasa si faina, apoi amesteca usor compozitia cu ajutorul unei spatule.Pune aluatul la rece pentru 30 minute.
  5. Incalzesca cuptorul pana la 200 C.Unge tava de madeleine cu unt si pudreaza cu faina, dar indeparteaza excesul de faina.
  6. Pune cate o lingura de aluat in fiecare forma, nu foarte mult ca sa nu depaseasca forma (tava sa fie rece atunci cand pui aluatul in forme).
  7. Da tava la cuptor si in 8-10 minute cand se rumenesc usor deasupra sunt gata.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply