Gata in 30 minute/ Pizza/Paste

Paste cu sos gorgonzola

paste cu sos gorgonzola

Dacă te întreb, sigur ai în casă paste, spaghete sau orice altă formă. Acel ingredient care te salvează atunci când nu ai pregătit nimic și este ora mesei.

Îmi plac foarte mult, dar sincer mă plictisesc de același sos. Dar, la cât de bun a fost acest sos alb cu gorgonzola, cred că nu o să mă plictisesc prea curând.

Paste cu sos gorgonzola:

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 2 linguri ulei
  • 1 fir ceapă verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 100 g gorgonzola
  • sare și piper, un strop de zeamă de lămâie
  • pătrunjel și parmezan, 1-2 ulei de măsline pentru final
  • 150 g paste

Paste cu sos gorgonzola – cum le pregătești rapid:

Pune pastele la fiert într-o oală cu apă care clocotește. Într-o tigaie pune 2 linguri ulei și adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt. După 1-2 minute pune brânza gorgonzola tăiată bucăți și adaugă puțin din apa în care fierb pastele. Amestecă și asezonează cu sare, piper și lămâie.

Când pastele sunt fierte pune-le peste sos și mai adaugă câte puțin din apa în care au fiert pastele, până când sosul este așa cum îl dorești. La final adaugă direct în farfurii pătrunjel, ceapă și usturoi verde, parmezan ras și ulei de măsline.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply