Salate

Salată de castraveți cu usturoi și mărar

salata castraveti usturoi

Clasic, aș spune eu. Cine nu a mâncat până acum la mama acasă sau la bunica salată de castraveți cu usturoi și mărar? Pentru cei care cunosc acesta salată răcoritoare de castraveți mă bucur să vă aduc aminte de ea. Iar pentru cei care nu au mai încercat-o până acum sper să vă conving să o faceți pentru că este delicioasă.

Salată de castraveți cu usturoi și mărar, rețeta mamei

salata castraveti

Atunci când în grădină creșteau prea repede castraveții și nu apucam să-i culegem, ne trezeam cu câte un coș de castraveți mari, ‘bătrâni’ cum le spunea mama. Nu mai se potriveau în salata de roșii cu castraveți, poate doar la murăturile de vară cu sare. Nimic nu se arunca, așa ca mama ii făcea salată. Îi curăța de coajă, îi toca rondele foarte subțiri și îi lăsa cu sare câteva minute ca să elimine cât mai multă apă. După ce erau scurși bine, adăuga usturoi, mărar și oțet. Era salata de lângă friptura de pui sau salata perfectă pentru cartofi prăjiți sau orez sârbesc.

Eu o să modific puțin rețeta. Nu la partea de ingrediente, tot pe cele 3 ingrediente o să mă bazez. O să le aranjez altfel în farfurie și nu o să mai elimin apa din castraveți.

Salată de castraveți

salata castraveti usturoi marar

Ingrediente:

  • castraveți
  • mărar
  • usturoi
  • sare și oțet

Folosesc castraveți tineri, care nu au foarte multe semințe. Îi tai rondele, fără să-i curăț de coajă. Sau îi tai fâșii cu ajutorul unui peeler pentru legume. Adaug mărarul și usturoiul verde tocat mărunt. Sarea și oțetul le pun exact atunci când o să servesc salata. Dacă folosești usturoi zdrobit la presă sau în mojar, îți recomand să faci un sos din usturoi, oțet și sare pe care sa îl pui peste castraveți exact în momentul servirii. Așa legumele își păstrează forma și nu se vor înmuia.

Salata de castraveți, garnitura perfectă pentru friptură, halloumi la grătar, cartofi sau orez.

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply