Perfecți pentru micul dejun lângă o cafea sau pentru pachetul de școală.
Ingrediente:
- 75 g unt, eu am folosit unt Elle et Vire
- 50 g unt de arahide
- 75 g zahăr
- 1 ou
- 125 g făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- Pune într-un castron: untul, untul de arahide, zahărul. Amestecă cu o lingură compoziția și adaugă apoi oul.
- Când aluatul este omogen adaugă ingredientele uscate și amestecă iar.
- Modelează mici bile de aluat (cate o linguriță cu vârf de aluat). Din aceasta compozitie ies 15-17 biscuiți.
- Pune bilele de aluat pe hârtie de copt într-o tavă. Cu o furculiță apasă ușor fiecare bilă de aluat (de două ori pe fiecare, în două direcții diferite) ca să dai formă biscuiților.
- Coace biscuitii la 190 C, timp de 8-10 minute. Nu trebuie copți prea mult pentru că se usucă. Așa rămân moi și pufoși.
- Scoate tava din cuptor și pune biscuiții pe raftul de răcire.
- Se pot servi simpli sau cu ciocolată. Topește ciocolata (100 g ciocolată+1 lingură ulei), dă biscuiții pe jumătate prin ciocolată și lasă-i pe hartie de copt până se întărește ciocolata.
Duminică frumoasă!
Laura
[AD]
No Comments