Gustari

Galette cu rosii si branza

galette_cu_rosii_si_branza

Galette cu rosii si branza sau, altfel spus, tarta rustica cu rosii, branza telemea si busuioc

Ador tartele. Tarte dulci sau tarte sarate, tarte rustice sau tarte crumble, nu conteaza, le iubesc pe toate. In plus, se gatesc foarte repede si usor. Deci inca un motiv sa le fac destul de des.

De curand mi-a venit ideea unei tarte cu rosii si branza. Hai sa incerc. Deja imi imaginam cum o sa arate si deja simteam gustul minunat de rosii invelit intr-un aluat crocant, sarat. In mintea mea suna totul foarte bine: gust divin si aspect vesel.

Gust divin? Pai putea sa nu iasa bine? Am combinat niste rosii cherry din gradina noastra cu o branza telemea de vaca mai veche si sarata peste masura normala. Am asezonat aceasta umplutura cu ulei de masline si busuioc proaspat.

Aspect vesel? Pentru mine veselia inseamna culoare. Asa ca am combinat rosu, galben si verde. Ce norocosi suntem sa avem atatea legume frumos colorate! Rosiile cherry din acest an au fost senzatie in toate preparatele. E clar, m-am molipsit de la pitica mea. Pentru ea, orice este curcubeu este frumos.

Ei bine, am avut ceva in cap si eu zic ca iesit conform asteptarilor. Dar am exersat-o de cateva ori pana a iesit pe placul meu. Doar nu credeai ca mie imi ies din prima incercare 🙂 .

galette_cu_rosii_si_branza

Iata cateva sfaturi utile pentru o tarta / galette cu rosii si branza:

  1. Alege rosii cherry mai putin zemoase. Taie-le in doua sau in patru si lasa-le intr-o strecuratoare cu putina sare, inainte de a le pune in tarta.
  2. Poti folosi branza telemea veche (sau orice alt fel de branza), care nu isi lasa foarte multa apa in timpul coacerii.
  3. Punctele 1 si 2 sunt esentiale, astfel nu vei avea un surplus de zeama in tarta.
  4. Aluatul de tarta trebuie pregatit cu o jumatate de ora sau chiar o ora inainte de a-l baga la cuptor. Cele trei ingrediente: faina, unt si ou, condimentate usor cu sare si putina apa pentru a lega aluatul,  se mixeaza rapid in robotul de bucatarie (1-2 minute, pana se obtine un aluat omogen).
  5. Untul folosit in aluat  trebuie sa fie rece, de la frigider.
  6. Pentru o crusta frumos coapta, unge marginile de aluat cu ou.
  7. Foloseste condimentele preferate: cimbru, busuioc, piper sau orice crezi tu ca merge mai bine in combinatia rosii cu branza.

O zi faina, cu mancare vesela si gustoasa iti doresc si tie!

 

Galette cu rosii si branza

Ingredients

  • ALUAT
  • 300 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sare
  • 60 ml apa rece
  • UMPLUTURA
  • 350-400 g rosii cherry
  • 200 g branza
  • 15 ml ulei
  • condimente: cimbru sau busuioc proaspat
  • DECOR
  • 1 ou

Instructions

1

ALUATUL: In bolul robotului de bucatarie mixeaza timp de 30 de secunde faina, sarea si untul rece taiat bucati mici. Adauga oul si apa rece si mai mixeaza 30 de secunde pana vei obtine un aluat omogen. Pune aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider timp de 30 - 60 minute.

2

UMPLUTURA: Spala rosiile si taie-le in jumatati. Amesteca-le cu sare si lasa-le la scurs intr-o sita. Adauga peste rosiile bine scurse, branza taiata bucati si condimentele.

3

Intinde pe rotund aluatul si pune-l intr-o tava pe hartie de copt. In mijloc adauga umplutura si aduna marginile aluatului peste ea.

4

Unge aluatul cu ou (batut bine cu furculita) pentru a obtine o crusta cat mai frumoasa.

5

Coace tarta la 190-200 C, pe raftul din mijloc al cuptorului, aproximativ 35 de minute sau pana aluatul se rumeneste. galette cu rosii si branza

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Galette sau tartă rustică cu ciuperci | Masa in Familie
    October 3, 2019 at 5:49 am

    […] mai pregătit galette cu diverse umpluturi, deci o să folosesc același aluat în care o să pun verdeață tocată […]

  • Reply
    Tartă rustică cu cireșe- galette cu cireșe sau visine
    June 26, 2020 at 9:29 am

    […] am văzut ca nu am nicio rețetă cu tartă dulce, tartă rustică sau galette. Doar tarte sărate, galette cu roșii sau cu ciuperci. Deci este cazul să pun în categoria tarte rustice și una dulce, ceva cu […]

  • Leave a Reply