Retete fara Carne

Galette sau tartă rustică cu ciuperci

galette-cu-ciuperci

Tu cumperi ingrediente cu care nu știi ce ai vrea să gătești, doar pentru că îți plac cum arată? Eu așa fac. Tocmai am cumpărat o cutie de ciuperci brune de la Lidl, doar pentru că erau fresh. Le-am pus în frigider și apoi am căutat rețeta potrivită. Să vedem de ce am poftă acum.

Am tot văzut în ultima vreme rețete de tarte, dulci, sărate, cu diverse umpluturi din legume și fructe. Mă gândesc că este momentul potrivit pentru o tartă rustică cu ciuperci. Galette cu ciuperci.

Galette sau tartă rustică cu ciuperci

Am mai pregătit galette cu diverse umpluturi, deci o să folosesc același aluat în care o să pun verdeață tocată mărunt. Vreau să fie cât mai aromată. O să folosesc pătrunjel și chives. Poți desigur să nu le pui sau să le înlocuiești cu ce verdețuri ai la îndemână, proaspete sau uscate. Aluatul îl fac rapid, folosesc un robot de bucătărie. Este adevarat că o să urmeze partea mai puțin plăcută cu spălatul lui, dar fac aluatul în mai puțin de 5 minute. Deci, merită!

Umplutura din ciuperci

Cât timp aluatul stă la rece, sotez ciupercile și ceapa tăiate julien, până se evaporă toată apa din ciuperci. Condimentez cu sare, piper, pătrunjel și oregano. Nu știu de ce, dar astăzi simt că trebuie să folosesc multe condimente. Parcă aș mai pune, dar mă opresc aici.

Întind aluatul, pun umplutura, rad parmezanul și adun aluatul pe margini ca să obțin o tartă frumoasă, rustică. Ca să am o tartă de culoare aurie atunci când o scot din cuptor, ung aluatul cu ou. La cuptor cu ea și apoi la degustat.

xoxo,

Laura

Galette sau tartă rustică cu ciuperci

Ingredients

  • ALUAT
  • 300 g faină
  • 100 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 linguriță de sare
  • 60 ml apă rece
  • pătrunjel și chives
  • UMPLUTURA
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • pătrunjel
  • oregano, piper, sare
  • 1 lingură parmezan ras

Instructions

1

ALUATUL: În bolul robotului de bucătărie mixează timp de 30 de secunde faina, sarea și untul rece tăiat bucăți mici. Adaugă oul și apa rece, verdeața tocată mărunt și amestecă încă 30 de secunde până vei obține un aluat omogen. Pune aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 30-60 minute.

2

UMPLUTURA: Sotează ciupercile, ceapa tăiate julien și condimentele până rămân fără lichid.

3

Întinde pe rotund aluatul și pune-l într-o tavă pe hârtie de copt. În mijloc adaugă umplutura, parmezanul și aduna marginile aluatului peste ea.

4

Unge aluatul cu ou.

5

Coace tarta la 190-200 C, pe raftul din mijloc al cuptorului până când aluatul se rumenește.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close