Sau prajitura chinezoiaca cum am gasit eu reteta in caietul mamei de prajituri. O prajitura cu bezea, nuci si unt turnata in tava si coapta la foc potrivit, cu o glazura din galbenus si zahar.
Nu e o reteta complicata, daca ai toate ingredientele pregatite le amesteci rapid cu mixerul si prajitura este aproape gata.
De ce ai nevoie pentru aceasta prajitura:
- 100 g unt Elle et Vire (la temperatura camerei)
- 100 g zahar
- 100 g nuci macinate (coapte foarte putin inainte de a fi macinate)
- 50 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 3 oua
- 75 g zahar pudra
- un strop de vanilie
Cum se pregateste:
- Bate spuma albusurile cu 50 g zahar.
- Amesteca bine untul cu 50 g zahar si apoi pune nucile macinate, faina, praful de copt. Adauga treptat albusurile spuma, iar la ultima parte de albus renunta la mixer si amesteca cu o spatula de jos in sus ca sa ramana usor aerata compozitia.
- Toarna amestecul intr-o tava de 20×20 cm tapetata cu hartie de copt si coace prajitura la foc mediu (aproximatov 40 minute, la 165-170 C). Incearca cu o scobitoare sa vezi daca este coapta.
- Cand este aproape gata amesteca galbenusile cu zaharul pudra si un strop de vanilie. Eu le-am amestecat putin pe baie de abur si apoi le-am batut bine cu mixerul.
- Intinde peste prajitura glazura de galbenus si mai tine la cuptor prajitura inca 5 minute.
Laura
[AD]
No Comments