Gustari/ Retete fara Carne

Tartă cu sparanghel

tarta cu sparanghel

Atât de bună a fost încât a fost mâncată la o singură masă. Cum să nu îți placă o tartă cu sparanghel, brânză telemea de capră și aluat fraged cu unt? Dacă mai faci și o salată verde atunci ai pregătit un prânz delicios.

Poți face acaestă tartă sărată și cu alte legume: cu ciuperci, roșii, spanac sau praz. Orice varianta ai alege ea poate să fie servită ca aperitiv, dar și la un picnic drăgut făcut cu familia și prietenii.

Tartă cu sparanghel

tarta cu sparanghel si rosii

Ingrediente:

 • 400 g sparanghel
 • câteva roșii cherry
 • 3 ouă
 • 1oo g smântână
 • 100 g telemea capră Delaco
 • sare, piper, condimente uscate
 • 1 lingură ulei, 1 lingură zeamă de lămâie
 • ALUAT : 175 g făină, 75 g unt și 5-6 linguri apă rece
tarta sparanghel

Cum se face tarta cu sparanghel:

 1. Amestecă (cu mâna sau în robotul de bucătărie pentru câteva secunde) untul rece tăiat cuburi cu făina și un praf de sare până obții un aluat sfărâmicios. Adaugă treptat apa rece și amestecă rapid. Dacă folosesești robotul în câteva secunde este gata, ușor umed dar încă nu este adunat într-o bilă de aluat omogenă. O să-l aduni cu mâna pe bucata de folie alimentară. Nu frământa aluatul, totul trebuie să se întâmple destul de rapid. Pune aluatul în folie alimentară pentru 30 minute la rece.
 2. Rupe partea lemnoasă a sparanghelului, pe aceasta nu o să o folosim în acest preparat. Taie apoi câteva rondele mici din tulpina ramasă a sparanghelului și lasă vârfurile ca să decorezi frumos tarta. Sotează câteva minute micile bucăți tăiate de sparanghel. Folosește foarte puțin ulei și zeama de lămâie la final. Lasă-le să se răcească.
 3. Întinde aluatul pe folia alimentară cu ajutorul sucitorului, după care îl răstorni în tava de tartă (tavă cu diametru de 25 cm) cu folia în sus și îndepărtezi folia de pe aluat. Așază bine aluatul în tavă, înteapă-l cu o furculiță din loc în loc. Dă tava la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute la 190 °C sau până se rumenește ușor.
 4. Bate cu mixerul ouăle până devin spumoase. Adaugă smântâna, telemeaua rasă, sparanghelul sotat, sare, piper, condimente și amestecă. Toarnă compoziția în tavă peste blatul copt. Pune deasupra vârfurile de sparanghel și din loc în loc câte o jumătate de roșie cherry.
 5. Pune iar tava la cuptor la 190°C până se rumenește. Eu am lăsat tarta în cuptor aproximativ 30 minute.
quiche cu sparanghel

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply