Dulciuri

Prăjitură semilună cu nucă

Prăjitură semilună cu nucă

O prăjitură făcută după o rețetă din caietul mamei, fără cantități exacte cu ingredientele notate în căni și pachete. Eu am cântărit totuși ingredientele și am făcut acest pandișpan dens cu unt și nucă măcinată pe care l-am tăiat în formă de semilună.

Prăjitură semilună cu nucă

Ingrediente:

  • 150 g unt Elle&Vire (la temperatura camerei)
  • 200 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 150 g faină
  • 1/2 linguriță amoniu pentru prajituri
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • arome: vanilie
  • 50 g nucă măcinată
  • 10 g zahăr pudră
Prăjitură semilună
  1. Freacă untul cu 150 g zahăr. Adaugă gălbenușurile și amestecă.
  2. Bate spumă albușurile cu 50 g zahăr. Apoi adaugă-le treptat în compoziția cu unt, amestecand totul ușor de jos în sus.
  3. Amestecă bicarbonatul de amoniu cu foarte puțină zeamă de lămâie sau oțet și apoi pune-l în aluat.
  4. La sfârșit adaugă făina și aromele. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra presară nuca măcinată și zahărul pudră (cele 10 g)
  5. Coace prăjitura la 180 C până când se rumenește. Verifici dacă este gata cu o scobitoare, daca nu se mai ia aluat pe ea, prajitura este gata.
  6. După ce s-a răcit se taie cu un inel metalic sau cu un pahar sub formă de semilună.

Săptămână frumoasă să aveți! 😘🤗

Laura

Te invit și pe Instagram-MasainFamilie unde am și un mic video la această rețetă

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply