Patiserie/ Retete fara Carne

Tartă cu ciuperci

tarta cu ciuperci

De când nu am mai făcut tartă sărată am și uitat cât de bună este. Am remediat situația și am copt săptămâna asta o tartă cu ciuperci.

Am stat ceva mai mult timp în bucătărie, dar zic că a meritat. S-a mâncat mai mult de jumatate de tartă la prima servire. Am investit timp și în ceva reclamă înainte să o fac, povestind despre cum anume o să fie și ce o să conțină această tartă, poate de aici și pofta mai mare 🙂

tarta ciuperci

Ingrediente:

 • 500 g ciuperci
 • 100 g bacon
 • 3 ouă
 • 125 g smântână
 • 75 g telemea
 • sare, piper
 • 2 linguri ulei
 • ALUAT : 175 g făină, 75 g unt și 5-6 linguri apă rece

Ce faci cu aceste ingrediente:

 1. Amestecă (cu mâna sau în robotul de bucătărie pentru câteva secunde) untul rece tăiat cuburi cu făina și un praf de sare până obții un aluat sfărâmicios. Adaugă treptat apa rece și amestecă rapid. Dacă folosesești robotul în câteva secunde este gata, ușor umed dar încă nu este adunat într-o bilă de aluat omogenă. O să-l aduni cu mâna pe bucata de folie alimentară. Nu frământa aluatul, totul trebuie să se întâmple destul de rapid. Pune aluatul în folie alimentară pentru 30 minute la rece.
 2. Între timp, sotează câteva minute ciupercile tăiate bucăți (până rămân fără apă). Folosește foarte puțin ulei. Lasă-le să se răcească.
 3. Taie baconul bucăți și rumenește-l. Lasă-l apoi într-o farfurie să se răcească.
 4. Întinde aluatul pe folia alimentară cu ajutorul sucitorului, după care îl răstorni în tava de tartă (tavă cu diametru de 25 cm) cu folia în sus și îndepărtezi folia de pe aluat. Așază bine aluatul în tavă, înteapă-l cu o furculiță din loc în loc. Dă tava la cuptor pentru 10-12 minute la 190 °C până se rumenește ușor.
 5. Bate bine ouăle, adaugă smântâna, telemeaua rasă, baconul crocant și ciupercile, sare și piper. Amestecă compoziția și toarnă totul în tavă peste blatul copt.
 6. Pune iar tava la cuptor la 190°C până se rumenește, aproximativ 25 minute.

Enjoy

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply