Gustari

Scones cu brânză cheddar

Scones cu branza cheddar

Câteodată lucrurile merg bine în bucătărie, câteodată e nevoie de mai multe încercări ca să obțin ceea ce vreau. În cazul acestor scones cu cheddar am copt mai multe ture, le-am încercat în mai multe variante.

Îmi doream să își păstreze forma. Toate încercările au fost bune doar că aspectul era puțin diferit. Dacă aluatul este mai moale atunci nu își păstrează forma, dar ies pufoase, moi, grozave. Dacă aluatul este mai vârtos atunci acești biscuiți se păstrează în forma tăiată si cresc frumos, puțin mai denși, gustoși.

Îi poți condimenta cum vrei, eu am pus chiar și câtiva fulgi de ardei iuți, piper și mix de condimente uscate.

Mi-au placut calzi, imediat ce i-am scos din cuptor, dar și reci cu unt, dulceață de ardei iute sau bacon. Am înlocuit pâinea de la micul dejun cu ei și am facut mini sandvișuri.

Scones cu brânză cheddar

Scones cheddar

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • condimente uscate, piper
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 50 g brânză cheddar Delaco
  • 50 g unt
  • 200-225 g sana

Cum să faci scones cu brânză cheddar:

  1. Pune peste bicarbonat un strop de zeama de lămâie, amestecă și lasă -l deoparte până când pregătești celelalte ingrediente.
  2. Amestecă ingredientele uscate într-un bol. Aduagă untul dat pe răzătoarea mare și amestecă puțin cu mâna. Adaugă brânza cheddar dată pe răzătoarea mare și amestecă la fel.
  3.  Adaugă 200 g sana, amestecul de bicarbonat cu lămâie și amestecă să faci un aluat potrivit, dacă mai trebuie mai adaugă sana sau făină. Nu trebuie frământat.
  4. Pe blatul pudrat cu făină întinde aluatul gros de 2 cm și cu o formă taie biscuții. Unge-i cu ou bătut (doar deasupra, nu și pe lateral) și coace-i la 200 C până când se rumenesc.
Scones cu branza

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply