Gustari

Saratele cu branza la presa

saratele

Gustarile sarate sunt preferatele mele. Daca ma pui sa aleg intre o prajitura cu crema si o gustare cu branza intotdeauna aleg varianta sarata.

Dureaza ceva pana coci toate aceste saratele, dar merita. Iar daca esti pofticios mare, asa ca mine, se termina foarte repede.

Ingredinte:

  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 125 g cascaval/branza
  • 1 varf lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar, stins cu zeama de lamaie
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • sare, mac (optional)
  • 400 g faina

Cum sa faci rapid aluatul si cum sa coci saratelele:

  1. Pune in bolul robotului untul taiat cubulete, branza maruntita (sau cascavalul dat pe razatoare), iaurtul si amesteca cateva secunde. Adauga ouale si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, sare. Amesteca pentru alte cateva secunde.
  2. Adauga faina si macul si amesteca pana cand aluatul se aduna intr-o bila.
  3. Modeleaza mici bile de aluat si prajeste-le la presa pentru saratele (una electrica sau una care se pune pe flacara aragazului).
  4. In functie de dimensiune presei poti sa coci saratele mai mari sau mai mici. Daca le vrei crocante le coci putin mai mult si nu le acoperi cu nimic dupa ce s-au racit.

Varianta video a acestei retete o gasesti pe Instagram-Masa in Familie.

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply