Dulciuri

Tarta crumble cu cirese

tarta_crumble_cirese

Un dulce de sezon!

Tocmai ce am primit “plocon” o ladita cu cirese bio. Fiind unul din fructele noastre preferate, ne-am apucat sa le savuram si in ciuda faptului ca toata familia a contribuit la asta, nu am reusit sa-i dam de cap intregii cantitati. Deci, ce sa fac? Si iata o idee a incoltit undeva in capul meu…. Tarta crumble cu cirese!

Este o reteta clasica de tarta dar care are un aluat crumble deasupra si care merge cu orice tip de fructe sau chiar cu combinatii de fructe. Am facut-o toata iarna cu mere sau cu mere si mure. Acum este randul acestor minunate fructe: CIRESELE!

cirese

Si cat de curand o sa urmeze varianta cu caise, pentru ca si pe ele le ador 🙂

Este un desert econom, cu ingrediente putine, numai bun pentru o duminica in familie mai ales daca aveti si pitici mofturosi, certati cu fructele 🙂

Pentru un desert festiv puteti sa imbunatatiti gustul si aspectul adaugand cate o cupa de inghetata sau un sos din fructe, vanilie sau lamaie. Si uite asa puteti face combinatii multiple cu un preparat simplu ca baza: Tarta crumble cu fructe!

Un desert de incercat… pentru incepatori sau nu!

Ingredients

  • Pentru aluat aveti nevoie de:
  • - 400g faina
  • - 250g unt
  • - 80g zahar pudra
  • - 3 linguri lapte
  • Cantitati necesare pentru tava de tarta aprox 27 cm.
  • Pentru umplutura aveti nevoie de:
  • - 1,5 kg cirese
  • - 200g zahar

Instructions

1

1. Umplutura

2

Spalati foarte bine ciresele si scoateti samburii cu ajutorul unui aparat micut de plastic care se gaseste in comert si nu costa foarte mult

3

Puneti jumatate din cantitatea de cirese pe foc cu zaharul (pastrati 3 linguri de zahar din toata cantitatea)

4

Daca lasati ciresele cu zahar un timp, ele isi vor lasa un lichid in care le puteti fierbe. Daca nu aveti timp, asa cum nici eu nu am avut de aceasta data, puneti 2-3 linguri de apa. Le lasati pe foc aproximativ 10 minute pana se inmoaie putin fructele. Amestecati din cand in cand. Puneti si restul cantitatii de cirese si le mai lasati 2-3 minute.

5

Inainte sa puneti fructele in tarta le strecurati si indepartati lichidul. Siropul ramas il puteti fierbe separat pana se ingroasa, iar la sfarsit ii adaugati un cub mic de unt si il folositi ca sos pentru tarta.

6

2. Aluatul

7

Amestecati faina cu zaharul pudra si adaugati untul rece. Amestecati cu mana pana obtineti un aluat sfaramicios.

8

Pastrati 2/3 din compozitie separat intr-un bol.

9

In 1/3 din compozitie adaugati 3 linguri de lapte si amestecati pana obtineti un aluat omogem. Il intindeti cu ajutorul sucitorului si il puneti in tava de tarta unsa cu foarte putin ulei.

10

Adaugati peste foaia intinsa fructele scurse si presarati cele trei linguri de zahar.

11

Deasupra puneti aluatul sfaramicios (cele 2/3 parti pastrate separat).

12

Coaceti tarta la 200 C pana cand devine aurie.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Cobbler cu mure sau fructe de pădure
    August 30, 2019 at 7:31 am

    […] mereu am evitat să le încerc. Nu credeam că o astfel de tartă poate să fie mai bună decât o tartă crumble. Oh, dar m-am înșelat. Și în combinație cu murele dulci acrișoare … yummmy este puțin […]

  • Leave a Reply