Dulciuri/ Gata in 30 minute/ Gustari

Pancakes pufoase cu iaurt – clătite americane

pancakes pufoase cu iaurt

Mă uitam zilele trecute pe blog și am realizat că nu am nicio rețetă de pancakes cu iaurt, așa că trebuie să rezolv această problemă. 😛 Pancakes pufoase cu iaurt – clătite americane.

Facem des pancakes, dar de data aceasta o să măsor cantitățile. Trebuie să recunosc că de obicei nu le cântăresc, pancakesurile nu sunt atât de pretențioase. Dacă știi cum trebuie să arate aluatul, ele ies negreșit.

Din ce am observat eu, aluatul pentru aceste clătite americane trebuie să fie nici foarte gros, dar nici subțire să curgă tare din lingură atunci când îl pui în tigaie. Cu cât el este mai subțire cu atât clătitele sunt mai subțiri, dar dacă aluatul este puțin mai gros atunci ele se umfla atât cât trebuie ca să ai niște pancakes pufoase. Diferența poate să o facă și o lingura de făină în plus sau în minus, dimensiunea oului sau tipul de iaurt folosit. Așa că dacă aluatul este prea subțire sau prea gros nu ezita să mai adaugi puțină făină sau iaurt.

Pancakes pufoase cu iaurt – clătite americane

Ingrediente:

 • 2 ouă
 • 30 ml ulei
 • 75 g iaurt grecesc
 • 1 linguriță praf de copt
 • 75 g făină
 • 2 lingurițe miere

Cum să faci pancakes pufoase cu iaurt:

 1. Pune într-un castron ingredientele umede și amestecă-le bine cu un tel: ouă, ulei, iaurt, miere.
 2. Adaugă ingredientele uscate și amestecă până când aluatul nu mai are cocoloașe.
 3. Aluatul trebuie să fie omogen, nu foarte subțire, dar nici foarte gros. Să curgă din lingură atunci când îl pui în tigaie, dar nu foarte ușor.
 4. Unge tigaia cu un strop de ulei și pune cu o lingură aluatul de clătite. Lasă distanță între ele ca să le poți întoarce ușor. Tigaia trebuie să fie la foc mic spre mediu, ca să nu se ardă, dar în același timp să se coacă în interior.
 5. Întoarce pancakesurile dintr-o singură mișcare cu ajutorului unei palete. După ce ai le-ai întors ele nu se mai mută din acel loc până când nu se rumenesc. Știm că sunt gata de întors atunci când aluatul face mici bule deasupra.
 6. Pune ulei în tigaie la fiecare tură de pancakes pe care o coci.

Așează clătitele în farfurie, 2, 3 sau mai multe. Pune lângă fructe proaspete și toarnă deasupra miere sau sirop.

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply