O salata care imbina foarte frumos gustul dulce cu cel sarat!
Hmmm… gust dulce, sarat si acru (daca sucul de portocale este mai mult acru decat dulce) in acelasi preparat? Da! Este o salata reusita, ideala pentru o friptura simpla de pui la gratar.
Couscous-ul este foarte usor de pregatit si este o alternativa la clasicele garnituri de cartofi.
Cum gatim couscous-ul? Este foarte simplu. Mai jos aveti cantitatile exacte dar daca il pregatiti destul de des o sa va obisnuiti sa faceti asta fara a masura exact cantitatile. Folositi acelasi vas, cana, cescuta si puneti cantitati egale de apa si couscous. Ca sa nu fie “aspru” eu ii pun de fiecare data si un cubulet de unt. Turnati apa fierbinte peste el si il lasiti 5 minute acoperit. Simplu, nu?
Un sfat foarte util ar fi sa va uitati si pe instructiunile de pe cutia de couscous. In functie de tipul de couscous pe care il gasiti in magazine este posibil sa difere timpul de preparare. Eu am folosit couscous Delhaize pe care il gasiti in magazinele Mega Image.
Iata si cateva idei de folosire a couscous-ului:
- Il puteti face salate si combina cu legume si verdeturi proaspete, chiar si cu fructe (dupa cum vedeti in reteta de astazi)
- Il puteti folosi in garnituri calde cu diverse legume trase la tigaie sau cu legume la cuptor (vezi reteta Couscous cu radacinoase la cuptor)
- Il puteti gati simplu si alatura unor mancaruri cu sos
Oricum ar fi, rezultatul se vede rapid si nu o sa pierdeti multe ore in bucatarie.
Ingredients
- • 100g couscous
- • 125ml apa
- • 10g unt
- • 50g seminte rodie
- • 3-4 fire de patrunjel
- • 3-4 frunzulite de menta
- • 50ml suc de portocale
- • 1 lingura ulei
- • sare
Instructions
Incalziti apa pana la punctul de fierbere si o turnati intr-un bol peste couscous si unt. Acoperiti bolul si il lasati 5 minute
Tocati marunt patrunjelul si menta. Se adauga peste couscous-ul pe care il aerati cu ajutotul unei furculite
Adaugati si semintele de rodie, uleiul si sucul de portocale
Asezonati cu sare dupa gust si amestecati usor salata
1 Comment
Salată de conopidă crudă și dovleac copt | Masa in Familie
November 14, 2018 at 8:51 am[…] bună de pătrunjel și câteva frunze de spanac tocate mărunt. La sfârșit am pus merișoare, semințe de rodie pentru nota dulce a salatei. Am decorat salata cu un amestec de semințe de dovleac, in și floarea […]