Dulciuri

Rulouri cu scortisoara | Cinnamon rolls

Rulouri_cu_scortisoara_cinnamon_rolls

Desert cu aromă de scortisoară | Rulouri cu scortisoara | Cinnamon rolls

          Atunci când ai o pasiune, nimic nu este greu. Pasiunea iți dă motive de bucurie și te ajută sa fii tu cu adevărat. Poate ți-ai dat seama că pasiunea mea este sa fac mâncarea frumoasă, să o transpun în imagini care transmit cât mai mult și sa o adun într-o colecție, sper eu cât mai mare, pe acest blog.

          Dacă ai și tu o pasiune pentru pentru mâncare și pentru gust sunt convinsă că te gândești la masa de Crăciun.  Îți faci planuri, liste și vrei ca de acestă sărbătoare masa să arate perfect. Oare care să fie meniul?

         Eu mă gândesc la asta și chiar m-am apucat de ceva vreme să testez rețete pe care as vrea sa le includ în meniul nostru de sărbătoare.

         O rețetă asupra căreia m-am oprit este cea de Cinnamon rolls sau rulouri cu scorțișoară. Le vedeam în poze mai mult decât apetisante. Iar pentru că la noi în familie scorțișoara nu era apreciată, amânam mereu momentul testării acestora.

         În rețete totul părea promițător. Un aluat asemănător celui de cozonac, doar că aromat cu scorțișoară în loc de nucă, iar pe deasupra o crema fina de unt și brânză. Nu avea cum sa fie rău. Cu toate acestea, la prima încercare, am fost tare dezamăgită. Aluatul reușit și totuși gustul nu era pe măsura așteptărilor. Oare de ce? Din câteva încercări am descoperit problema și acum am trecut acest desert pe lista scurta a meniului de Crăciun.

         Pontul acestui preparat: folosește scorțișoară proaspăt măcinată și chiar o să simți diferența.

Rulouri cu scortisoara | Cinnamon rolls

Rulouri_cu_scortisoara_cinnamon_rolls

Rulouri_cu_scortisoara_cinnamon_rolls

Rulouri cu scortisoara | Cinnamon rolls

Ingredients

  • ALUAT:
  • 250 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 7 g drojdie uscată
  • 75 g unt
  • 1 linguriță sare
  • 2 ouă
  • 525-550 g făină
  • 30 g făină pentru blatul de lucru
  • UMPLUTURA:
  • 150 g zahăr (brut)
  • 1-2 lingurițe scorțișoară
  • 75 g unt
  • 1 lingură cacao
  • CREMA BRANZA:
  • 100 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 100 g crema de brânză (eu am folosit mascarpone)
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 1-2 lingurițe ulei pentru tava în care coaceți rulourile

Instructions

1

Pune într-un bol ingredientele uscate: 525 g faina (restul de 25 g îi adaugi la sfârșit dacă aluatul este prea moale), sarea, drojdia uscată.

2

Într-o cratița încălzește laptele și untul (la sfârșit laptele sa fie călduț, iar untul topit). Adaugă zahărul și amestecă ca să se topească.

3

Peste ingredientele uscate pune amestecul de lapte și ouăle și amestecă cu un mixer (cu paletele de aluat montate) timp de 5 minute. Poți frământa aluatul și cu mâna, mărind ușor timpul de frământat (spre 10 minute). Dacă aluatul este moale mai adaugă și restul de 25 g de făină.

4

Dacă ai ales mixerul, după cele 5 minute pune aluatul pe blatul de lucru pudrat cu faina și adună-l ușor într-o bilă omogenă. Aluatul trebuie să fie de consistență potrivită.

5

Pune aluatul într-un bol uns cu o linguriță de ulei, acoperă-l cu un prosop și lasă-l pană își dublează volumul.

6

După ce a dospit, pune-l din nou pe blatul de lucru pudrat cu faină și întinde-l în forma dreptunghiulară, grosime de aproximativ 1 cm.

7

Unge-l cu untul la temperatul camerei (cantitatea specificată la umplutură) și presară peste unt amestecul de cacao, zahăr și scorțișoară.

8

Rulează acest dreptunghi de aluat și taie-l în bucăți de aproximativ 5 cm. Pune într-o tavă unsă cu ulei bucățile de aluat întoarse cu umplutura în sus.

9

După alte 30 de minute de dospire se pot pune la cuptor. Cuptorul sa fie la 190 C, 10 minute pe programul cu funcție de încălzire de sus și de jos, iar mai apoi alte 10-15 minute doar cu încălzirea de jos. Aveți grijă sa se rumenească frumos.

10

Crema de brânză: amestecați cu mixerul untul și zaharul, iar mai apoi adăugați crema de brânză și vanilia.

11

Când rulourile cu scorțișoară sunt aproape reci, puneți crema de brânză deasupra.  Rulouri cu scortisoara | Cinnamon rolls Rulouri cu scortisoara | Cinnamon rolls  Rulouri cu scortisoara | Cinnamon rolls

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply