Dulciuri

Cobbler cu mure sau fructe de pădure

cobbler_cu_mure

Cobbler cu mure sau fructe de pădure sau un fel de tartă, dar cu aluatul pus deasupra fructelor.

Am tot văzut pe Pinterest rețete de cobbler cu diverse fructe, dar mereu am evitat să le încerc. Nu credeam că o astfel de tartă poate să fie mai bună decât o tartă crumble. Oh, dar m-am înșelat. Și în combinație cu murele dulci acrișoare … yummmy este puțin spus.

Cobbler cu mure

Cobbler cu mure

De ce a fost pe gustul meu?

În primul rând pentru că se face destul de ușor. Are un strat generos de fructe peste care pui din loc în loc un aluat pe care îl faci în robotul de bucătărie în mai putin de 5 minute. Cam atât îți trebuie să aduni ingredientele și să le amesteci în robotul de bucătărie. Deci simplitatea acestui desert m-a convins.

Tarta se poate servi caldă, dar mie mi-a plăcut mai mult rece. Chiar și a doua sau a treia zi a fost la fel de bună. Am acoperit tarta cu o folie alimentară și a ținut în frigider câteva zile.

Acum am încercat tarta cu mure, dar mă gândesc și la alte variante de fructe. Poate fructe de pădure, mere, prune. O să repet rețeta și cu alte fructe. Aluatul rămâne baza acestui desert.

Imediat ce am scos tarta din cuptor, fructele erau destul de zemoase și cobblerul meu părea că are prea mult lichid, dar după răcire acesta s-a transformat într-un sos dens, dulce acrișor.

Și nu în ultimul rând, mi-a plăcut acest desert pentru ca l-am putut combina cu o cupă, două de înghețată, așa l-am transformat într-un desert răcoritor, de vară. Fructe, sos de fructe, aluat, un fel de biscuit crocant, sfărâmicios și înghețată. Pentru mine, combinația perfectă.

Cobbler cu mure sau fructe de pădure

cobbler_cu_mure_sau_fructe_de_padure

Ingredinete

Bază aluat:

 • 250 g făină
 • 75 g zahăr pudră
 • un praf de sare
 • 1 linguriță praf de copt
 • 100 g unt
 • 100 ml lapte

Fructe:

 • 1 kg mure (sau fructe de pădure)
 • 50 g zahăr brut
 • 25 g făină

Mai ai nevoie de o tavă de tartă, unsă cu puțin ulei. Eu am folosit o tavă rotundă cu diametru de 23 cm.

Cum se face tarta cobbler cu mure:

 1. Amestecă fructele cu zahărul brut și cele 25 g făină
 2. Pune amestecul de fructe în tava de tartă unsă cu puțin ulei.
 3. Adaugă ingredientele uscate pentru aluat într-un robot de bucătărie: făina, zahărul pudră, sarea, praful de copt. Pune peste ele untul rece, tăiat cubulețe. Pornește robotul și lasă-l până când aluatul devine sfărâmicios. Apoi adaugă laptele și amestecă din nou.
 4. Cu ajutorul unei linguri pune în tavă peste fructe bile de aluat.
 5. Coace tarta la 175 C , până se rumenește.

cobbler_cu_mure

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply