Mic dejun sau brunch, nici nu cred că mai contează. Este weekend și o să începem ziua cu o masă delicioasă. Încă de la începutul săptămânii mă gândesc la niște sandvișuri calde făcute la tigaie. Așa am ajuns să facem astăzi acest sandviș special, sandvis cald cu ciuperci și cașcaval.
Sandvis cald cu ciuperci si cascaval
Ai nevoie de câteva ingrediente, pâine, ciuperci, cașcaval, unt și un sos pesto care echilibrează perfect gustul. Cred că în maxim 15 minute brunchul este gata. Atunci când îți place să gătești, uiți de timp.
Alături servim o cafea, un fresh de portocale și ziua arată deja mult mai bine.

Cum sa pregatesti acest sandvis cald la tigaie
Fie că vorbim de un sandviș cald cu ciuperci sau de un sandviș cald cu șuncă, ai nevoie de trei ingrediente principale: pâine, cașcaval care se topește și leagă celelalte ingrediente între ele și untul care rumenește ușor sandvișul pe exterior. Pe lângă acestea poți să pui în sandviș orice alt ingredient. Eu am ales astăzi ciuperci și sos pesto.
Sandvișul cald se face cel mai simplu într-o tigaie. Faci rapid un sandviș cu ce vrei tu, îl ungi pe exterior cu unt și îl pui în tigaie câteva minute pe fiecare parte. Devine rumen la exterior, iar în interior cașcavalul se topește și unește toate ingredientele.

Sandvis cald cu ciuperci si sos pesto
Ingrediente:
- 4 felii pâine
- 3 ciuperci mari
- 6 felii cașcaval ( eu am folosit cașcaval delaco)
- 20 g unt
- 1 lingură ulei
- SOS pesto: câteva frunzulițe de busuioc, câteva frunzulițe de pătrunjel, un cățel de usturoi și o lingură de ulei de măsline)
Cum se face sandvisul cald
- Toacă ciupercile, felii mari. Pune într-o tigaie o lingura de ulei, ciupercile tocate, sare și piper. Lasă tigaia la foc mediu, până când ciupercile se rumenesc ușor.
- Toacă mărunt busuiocul, pătrunjelul și usturoiul. Pune totul într-un borcan mic, adaugă uleiul de măsline și agită bine sosul.
- Acum este timpul să așezăm ingredientele în sandviș. Unge o felie de pâine cu sos pesto, adaugă ciuperci, felii de cașcaval și cealaltă felie de pâine deasupra.
- Unge sandvișul la exterior cu unt. Așează-l în tigaia încinsă, câteva minute pe fiecare parte, până când cașcavalul se topește și sandvișul devine rumen la exterior.
Servește sandvișurile calde.
O zi frumoasă de weekend începe așa!
xoxo,
Laura
1 Comment
Crostini cu brânză, roșii și sos pesto
March 14, 2020 at 11:01 am[…] Sau poți încerca sandvișurile calde cu cașcaval. […]