Gata in 30 minute

Cașcaval pane

cascaval pane

Dacă spun cașcaval pane te gândești la o masă de prânz, nu-i așa? Eu astăzi am făcut cașcaval pane la micul dejun. L-am tăiat mai mic, în formă de bastonașe groase de 2-3 cm și am pus lângă și câtiva ardei pentru prăjit și roșii cherry. Am început ziua delicios.

Ca să fie așa cum trebuie și să nu iasă din crusta aurie și să se topească te sfătuiesc să tai cașcavalul puțin mai gros și să-l dai prin făină și ou de două ori înainte să-l tăvălești prin pesmetul crocant. Dacă cașcavalul este rece, bine sigilat în crustă și îl gătești în tigaia bine încinsă el nu ar trebui să se topească.

Pentru prăjit am folosit 2-3 linguri ulei. Cât mai puțin dar totuși trebuie să fie puțin în tigaie ca să se formeze crusta aurie.

cascaval_pane

Cașcaval pane

Ingrediente:

  • 200 g cascaval Delaco
  • 1 ou
  • 2 linguri făină
  • 2-3 linguri pesmet
  • 2-3 linguri ulei
  1. Bate oul cu o furculiță. Adaugă o lingură de apă sau lapte.
  2. Taie cașvcavalul rece(de la frigider) sub formă de bastonașe groase de 2-3 cm.
  3. Dă cașcavalul prin făină, ou, faină și iar ou. La sfârșit dă cașcavalul prin pesmet. El trebuie să aibă crustă de pesmet peste tot ca să nu se topeasă în timp ce este gătit.
  4. Încălzește tigaia și pune uleiul. Când acesta este încins bine pune bastonașele de cașcaval la prăjit și întoarce-le pe toate părțile. Se fac la foc mediu spre mare.
  5. Poți să prăjești și să pui lângă acest cașcaval pane și câtiva ardei pentru prajit și roșii cherry.

Zi faină!

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply