Mama la Dieta/ Retete fara Carne

Chec aperitiv din linte verde

Chec aperitiv din linte verde

M-am gândit bine înainte sa pun acest titlu. Parcă nu este chec dacă nu are compoziția de pandișpan la baza, dar totuși l-am copt într-o formă de chec. Este un aperitiv ce poate să fie servit pe o felie de pâine, dar și un fel principal, dacă vrei. Alături de o salată, poate să devină o cină ușoară. Este făcut doar din legume, iar leguma principală este lintea verde, de aici și titlul de chec aperitiv din linte verde.

Încă nu sunt convinsă ca este cel mai bun titlu. Seamănă la gust cu un pate, doar că este vegetal, poate ar fi fost mai potrivit ‘pate de linte verde’. Totuși consistența lui nu este cea fină, de pate. Poate să fie la fel de bine și drob de legume sau drob din linte verde, chiar dacă îi lipsește ceapa și usturoiul verde pe care le-am înlocuit cu mult pătrunjel. Oricum aș numi acest preparat, nu schimbă faptul că este delicios.

Chec aperitiv din linte verde

De ce ai nevoie ca să faci un chec din legume? De legume, nu? Poți să pui cât de multe vrei că nu se supără nimeni. Eu am pornit de la lintea verde și am adăugat ceapă, morcovi, ardei gras și pătrunjel. Ou ca să leg compoziția și condimente după gust. Am păstrat o nota simplă și am pus doar sare și piper. Legumele sunt aromate și o să rezolve ele treaba de gust.

Rețeta este foarte simplă. Pasul 1: Toate legumele în robotul de bucătărie, eu nu am tocat nimic. Pasul 2: Pune amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și ulei. Pasul 3: La cuptor cu preparatul, timp de aproximativ 45 minute, după care răbdare multă ca să se răcească. Rece se poate tăia mai ușor (cu un cuțit care taie foarte bine).

Ingrediente:

 • 250 g linte verde uscată
 • 2 ouă
 • 3 cepe
 • 3 morcovi
 • 1 ardei gras
 • 1 legătură pătrunjel
 • sare și piper

Cum se pregătește:

 1. Spală lintea verde și fierbe-o la foc mic într-o oală acoperită cu capac. După ce a fiert, scurge apa și las-o să se răcească.
 2. Curăță legumele. Pune în robotul de bucătărie legumele tocate mărunt, lintea verde, ouăle și condimentele. Amestecă compoziția până devine o pastă (nu chiar foarte fină).
 3. Tava acoperită cu hârtie de copt o ungi cu ulei și adaugi amestecul de legume. Pune tava la cuptor la 200 C, timp de aproximativ 45 minute (sau până când se rumenește)

3 Idei de servire a acestui preparat

Cum m-am gândit eu sa pun în valoare acest preparat?

 • Servește pateul de linte pe un pat de salată verde, castraveți și roșii cherry (exact așa cum este în poză, mie mi-a plăcut tare mult această variantă).
 • Sandviș cu salată verde și chec aperitiv de linte verde.
 • O farfurie cu salata verde, o felie de drob din linte verde și un ou poșat deasupra.

Dacă ai și tu alte idei de cum am putea servi acest chec cu legume, te invit să lași un comentariu.

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply