Pizza/Paste

Pizza calzone, reteta simpla de pizza cu ciuperci

pizza calzone cu ciuperci

M-am trezit astăzi cu o poftă nebună de pizza. Sunt în casă și nu vreau sa ies, deci fac eu rapid o pizza. Pizza calzone, reteta simplă de pizza cu ciuperci.

Pizza calzone sau un fel de pachețel din aluat de pizza, o plăcintă cu umplutură. Așa scap de grija legumelor care vor avea tendința să nu stea pe pizza dacă nu pun mozzarella.

Pizza calzone, reteta simpla de pizza cu ciuperci

Pizza calzone, reteta simpla de pizza cu ciuperci

Aluatul pentru pizza calzone este unul simplu. Aluat de pâine sau aluat de pizza, făcut din faina, drojdie, sare și apă. Știu că acum te gândești că e dificil să frămânți aluatul, dar vreau să te contrazic. Dacă faci o cantitate mică de aluat se frământă foarte ușor. Și apoi trebuie să-l frămânți doar câteva minute, până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Secretul, spun eu, este să lași puțin aluatul după ce ai amestecat ingredientele, aproximativ 10 minute. După aceste 10 minute, pe blatul pudrat cu făină, începi să frămânți ușor aluatul. Sau poți să-l frămânți prin împachetări succesive. 30 minute, la loc cald, acoperit, aluatul meu este gata să fie pus la treabă.

masainfamilie

În timp ce aluatul stă la dospit, pregătesc ingredientele pentru umplutură. Astăzi vreau pizza cu legume: ciuperci, ceapă, ardei. Le pun într-o tigaie, la foc mic, ca să elimin apa din ciuperci. Tu poți să folosești orice ingrediente ai la îndemână.

Alte idei de pizza: Pizza Quattro Formaggi sau Mini pizza cu făină de cocos

Pizza calzone

Gata pentru partea finală. Aluat dospit, avem. Umplutură de legume, avem. Sos de roșii condimentat, avem.

aluat pizza

Împart aluatul în bucăți egale. Întind fiecare bucată de aluat și le ung cu sos. Pun ciupercile deasupra și sigilez bine să nu iasă umplutura.

aluat pizza calzone
mini pizza calzone

Înainte de partea cea mai simplă, cea în care ele stau la cuptor, le ung cu ou. Le vreau frumușele, nu doar gustoase. 🙂

pizza_calzone
calzone pizza

Spor în bucătărie!

xoxo,

Laura

reteta simpla de pizza cu ciuperci

Pizza calzone, reteta simpla de pizza cu ciuperci

Ingredients

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 375 g apă călduță
  • faină pentru pudrat blatul
  • 1 ou pentru uns pizza calzone
  • 2 linguri sos de roșii
  • Umplutură: ciuperci, ceapă, ardei gras, 1 lingură ulei, sare și piper

Instructions

1

Aluatul: Pune într-un bol drojdia, zahărul, apa călduță și 3-4 linguri din cantitatea de făină. Amesteca și lasă bolul acoperit timp de 5 minute.

2

Adaugă restul de faină și sarea. Amestecă ingredientele, încorporează bine faina în aluat. Lasă bolul acoperit timp de 10 minute.

3

După aceste 10 minute, pune aluatul pe blatul de lucru, pudrat cu faină. Frământă aluatul timp de câteva minute (până când nu se mai lipește de mână). Poți să-l frămânți și prin împachetări succesive.

4

Lasă aluatul în bol, acoperit, timp de 30 minute. (aluatul își dublează volumul)

5

Curăță și toacă legumele. Sotează-le câteva minute.

6

Împarte aluatul în părți egale. Întinde fiecare bucată de aluat (formă rotundă), pune sos de roșii și umplutură în mijloc. Adu jumătate din aluat peste umplutură și sigilează bine să nu iasă umplutura.

7

Pune pizza pe hârtie de copt, în tavă. Unge-le cu ou bătut. Coace aceste mini pizza la 200 C, până când se rumenesc.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply