Gata in 30 minute/ Gustari

Frittata cu ciuperci și brânză de capră

Frittata cu ciuperci si branza de capra

Weekendul este aici și noi îl începem cu un mic dejun special, dar ușor de făcut. Frittata. Acea omletă pregătită cu legume, la cuptor. Frittata cu ciuperci și brânză de capră o să fie.

Fritatta se poate face cu ce legume vrei tu. Este un preparat care te lasă să creezi. Sau te lasă să faci curățenie în frigider și să folosești și ultimele legume uitate pe acolo.

Așa o să facem și noi astăzi, avem câteva ciuperci care trebuie salvate. Și de aici am început. Acestea merg bine cu roșii și brânză de capră. Câteva ouă bătute bine și un strop de ulei. Nu foarte mult, atât cât să sotez ciupercile și să ung tigaia pentru frittata.

Pregătesc și tigăile mele mici din fontă, chiar dacă în mod normal trebuie sa folosesc o singură tigaie mai mare pentru acest preparat. O să fac două porții, în două tigăi mici.

Nu e nimic complicat, dar nici nu trebuie să fie, e weekend și ne dorim relaxare și preparate simple. Iar frittata se potrivește perfect în peisajul nostru.

Frittata cu ciuperci și brânză de capră

frittata cu branza de capra

Ingredinte

 • 4 ouă
 • 4-5 ciuperci mari
 • 2 roșii mici
 • 75 g brânză de capră (eu am folosit brânză Ile de France, este cremoasă și se topește frumos în omletă)
 • 2 linguri ulei
 • sare piper
 • optional verdeață (pătrunjel, chives sau mărar)

Cum am pregătit frittata cu ciuperci și brânză

 1. Încălzește cuptorul la 200 C. Pregătește o tigaie care poate să fie băgată la cuptor.
 2. Toacă felii subțiri ciupercile. Sotează ciupercile în tigaia pentru frittata în care pui cele două linguri de ulei. Asezonează cu sare și piper.
 3. Într-un bol bate bine ouăle cu o furculiță. Adaugă sare și piper și verdeață.
 4. Când sunt gata ciupercile și nu mai au apă lăsată în tigaie, adaugă ouăle bătute. Pune deasupra felii de roșii și brânză de capră bucăți, din loc în loc.
 5. Pune tigaia la cuptor aproximativ 15 minute. Pentru ca mi-am dorit o frittata puțin mai rumenă, la final am pus funcția grill pentru 1-2 minute.

Am început bine weekendul.

xoxo,

Laura

Frittata cu ciuperci

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply