Gata in 30 minute/ Gustari

Crostini cu brânză, roșii și sos pesto

Crostini cu branza rosii si sos pesto

Aveam în frigider o cutie de brânză camembert pe care de obicei o mâncam simplă alături de alte brânzeturi și fructe la un pahar de vin roșu. Dar în dimineața aceasta am încercat altceva. Și a ieșit acest mic dejun, crostini cu brânză, roșii și sos pesto.

Acest sos pesto este cel mai simplu sos pe care îl poți face, cu orice fel de verdeață ai la îndemână. Eu am avut pătrunjel și câteva fire de chives (avem un ghiveci micuț cu chives din care tot consumăm de mai bine de o lună). Am pornit cu această bază de verdeață tocată mărunt. Ce am mai pus: usturoi, ulei de măsline și zeamă de lămâie. Toate ingredientele pentru sos le-am pus într-un borcan mic cu capac și am agitat bine sosul înainte să-l pun pe aceste sandvișuri delicioase.

Ce am mai folosit pentru aceste crostini, pe lângă sosul pesto? Felii de pâine prăjită, felii subțiri de ridichi, brânză camembert și roșii cherry pe care le-am tras puțin la tigaie.

Au ieșit niște sandvișuri delicioase.

crostini cu branza si sos pesto

Crostini cu brânză, roșii și sos pesto

Ingrediente:

  • 2-3 felii de pâine
  • brânză camembert (eu am folosit Camembert Ile de France)
  • 2-3 ridichi
  • 10 roșii cherry
  • Sos pesto: câteva fire de pătrunjel și chives (opțional), un cățel de usturoi, 1-2 linguri ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare.

Cum se pregătesc:

  1. Pentru sosul pesto: toacă mărunt verdeața. Pune verdeața, uleiul, usturoiul pisat, sarea și zeama de lămâie într-un borcan mic cu capac. Agită bine sosul.
  2. Prăjește feliile de pâine.
  3. Într-o tigaie cu foarte puțin ulei sotează rapid roșiile cherry.
  4. Pune pe feliile de pâine prăjită: felii de ridichi, felii de brânză, roșii cherry și sos pesto.
Crostini camembert

Dacă totuși nu ai aceste ingrediente în casă, ele pot fi înlocuite foarte ușor cu alte legume sau un alt tip de brânză. Noi le-am mai încercat și în alte variante. Am păstrat sosul pesto, pâinea prăjită și am înlocuit roșiile cu castraveți, iar brânza camembert cu telemea Delaco.

Sau poți încerca sandvișurile calde cu cașcaval.

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply