Aluaturi/Paine/ Gustari/ Patiserie

Sărățele cu brânză telemea

saratele cu branza telemea vaca

Îți plac gustările? Atunci o să-ți placă și aceste sărățele cu brânză telemea.

Sărățele – rețetă rapidă

saratele cu branza telemea

Așa reacționez eu câteodată când o aud pe Bi că cere o gustare. Ma gândesc că nu am mai copt de mult ceva sărat și imediat mă trezesc în bucătărie.

Și pentru că nu vreau să-mi petrec toată ziua în bucătărie, o să coc câteva sărățele pentru care fac un aluat rapid. Am nevoie de un robot de bucătărie în care voi pune ingredientele treptat până voi obține aluatul. Încep cu făina pe care o amestec cu sare și praful de copt, iar apoi untul rece tăiat cuburi. Mixez câteva secunde și când aluatul devine sfărâmicios adaug restul de ingrediente: brânza, oul și apa rece. Încă câteva secunde de mixat și gata aluatul.

Sărățele cu brânză telemea

saratele telemea

Sunt cu un pas mai aproape de gustarea mult dorită. Întind aluatul, nu foarte subțire, dar nici gros, în jur de 1 cm. Îl tai cu un cuțit de pizza în fâșii și apoi în bastoane mai mici de sărățele. Nu le îndepărtez încă din foaia de aluat, le ung cu ou bătut și presar parmezan ras deasupra. De data aceasta pun parmezan, dar îmi mai place să folosesc și mac.

Abia după ce le-am uns și le-am presărat frumos cu parmezan le așez într-o tavă pe hârtie de copt, la distanță una de cealaltă.

Cuptorul încins la 200 C este gata să le rumenească. Gustarea noastră pentru 2 – 3 zile. O să reziste mai mult sau mai putin, depinde de cât de pofticioși o să fim.

De obicei las sărățele în cuptor până când se rumenesc ușor, vreau să rămână moi, nu crocante. Le păstrez moi câteva zile dacă le acopăr cu folie alimentară.

Sărățele cu brânză telemea foarte ușor de făcut.

telemea saratele

Sărățele cu brânză telemea

Ingredients

  • 300 g făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță cu vârf de praf de copt
  • 100 g unt rece
  • 100 g brânză telemea (eu am folosit brânză telemea de vacă Delaco)
  • 1 ou
  • 75 ml apă rece
  • Pentru decor: 1 ou și parmezan sau mac

Instructions

1

Încălzește cuptorul până la 200 C.

2

Pune în robotul de bucătărie făina, sarea, praful de copt și untul rece tăiat bucăți. Mixează câteva secunde până când aluatul devine sfărâmicios. Dacă nu ai un robot de bucătărie pune toate aceste ingrediente într-un castron și amestecă rapid cu mâna până obții același aluat sfărâmicios.

3

Adaugă brânza, oul și mixează iar. Toarnă treptat apa până aluatul se adună într-o bilă. În lipsa unui robot de bucătărie, poți amesteca cu mâna până când aluatul devine omogen.

4

Întinde aluatul pe blatul de lucru pudrat cu făină, grosime de aproximativ 1 cm. Taie aluatul în bețișoare și fără să le îndepărtezi din foaia de aluat, unge cu ou bătut și presară parmezan ras sau mac.

5

Transferă bețișoarele de aluat pe tava cu hârtie de copt și coace-le la 200 C până se rumenesc ușor. Eu nu le fac foarte rumene pentru că prefer sărățelele moi, ușor pufoase.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply