Gata in 30 minute

Reteta simpla, bulgur cu ceapa si ardei

Reteta simpla, bulgur cu ceapa si ardei

Cum a reușit bulgurul să mă cucerească? Nu știu exact. Poate pentru că se gătește atât de ușor, poate pentru că pot să-l folosesc în multe combinații, cu pește, friptură sau legume.

Ultima rețetă cu bulgur pe care am pregătit-o a fost delicioasă. Poza nu știu dacă reușește să spună asta, dar vă spun că eu și copilul ne-am bătut pe bolul plin cu bulgur și legume. Iată rețeta mea simplă sau cum gătesc eu bulgurul cu ceapă și ardei.

Reteta simpla, bulgur cu ceapa si ardei

Poți să folosești bulgurul în diverse combinații. Îl poți folosi simplu, ca garnitură pentru o friptură sau alături de pește. Sau îl poți folosi în salate lângă câteva legume. Așa cum am făcut și eu astăzi.

Am fiert bulgurul cu ceapă și ardei. Am pus într-un bol: salată verde, roșii, castraveți, avocado și bulgur fiert. Am mai adăugat ulei de măsline și un strop de zeamă de lămâie. Pozat, iar apoi, cu furculițele în mână, am trecut la atac. 🙂

Cum se gateste bulgurul

Bulgurul se fierbe foarte simplu. Tine cont de pașii de mai jos și nu o să greșești.

  1. Măsori bulgurul și apa cu același vas/cană. La o parte bulgur vei pune 2 părți de apă.
  2. Călești legumele în ulei, 1-2 minute. (pas opțional dacă vrei să fierbi bulgur simplu)
  3. Adaugi bulgurul și apa. Lași oala fără capac până când începe să fiarbă.
  4. Când a început să fiarbă, dai focul la minim, acoperi oala cu capac și lași să fiarbă 10-12 minute.
  5. Oprești focul (nu amesteci în oală), acoperi oala cu un prosop de bucătărie, apoi pui capacul și mai lași bulgurul acoperit încă 10 minute

Simplu, nu?

Ce conține bolul nostru astăzi? Salată verde, castraveți, roșii cherry, avocado, bulgur fiert cu ceapă și ardei, mix de semințe, ulei de măsline și zeamă de lămâie, sare și piper după gust. Yum, yum!

xoxo,

Laura

Pentru mai multă inspirație și fotografii apetisante te invit să mă urmărești și pe Instagram si Facebook!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Salată cu paste, roșii și brânză
    March 27, 2020 at 10:43 am

    […] unul dintre ingredientele: paste, cuscus, orez, quinoa, bulgur sau […]

  • Leave a Reply