Iar am fiert prea mult năut 🙂 Chiar dacă am în plan sa fac hummus parca aș păstra o parte să fac și o mâncare simplă pentru cină.
Și pentru că mie chiar îmi plac legumele sotate, o să fac o tigaie rapidă cu năut și cu ce mai găsesc prin casă. Mă mir și eu câteodată de ce combinații fac. De unele sunt extrem de mulțumită și dacă am timp să le fac și o fotografie ajung aici pe blog.
Mâncare de năut cu spanac și roșii
Să revin acum la năut. L-am hidratat bine peste noapte, și apoi l-am fiert. 30-45 de minute. Acum am de gând să-l combin cu legume verzi. Am făcut o pasiune pentru ele în ultima săptămână. Aș mânca numai spanac, ceapă și usturoi verde. Și uite cum le folosesc eu din nou. De data aceasta într-un preparat cu năut. Da, le pun pe toate, spanac, ceapă și usturoi verde pentru o aromă subtilă și completez cu câteva roșii dintr-o conservă făcută de mama. Mai pun o lingură de ulei, sare, piper și oregano.
Dacă ți- am spus cam ce anume pun în acest preparat, să-ți spun acum și cât de ușor se face. Legumele le sotez rapid într-o tigaie, nu mult, doar cât să se înmoaie ușor spanacul. Le poți pune pe toate în același timp sau pe rând, ceapa și usturoiul verde, năutul fiert, roșiile, spanacul proaspăt tocat și condimentele.
După ce am pus mâncarea în farfurii am presărat pătrunjel tocat mărunt, pentru aromă și aspect în același timp.
Pare destul de ușor, dacă ai fiert deja năutul, nu-i asa?
Iar dacă tot am vorbit de năut și hummus, pentru pofticioși ca mine 🙂 pun aici și rețeta de Hummus
Mâncare de năut cu spanac și roșii
Ingredients
- 250 g năut fiert (eu am folosit năut SanoVita)
- 30 ml ulei
- 2 fire de ceapă verde
- 1 fir de usturoi verde
- 200 -300 g spanac proaspăt
- 150 g roșii din conservă
- sare, piper și oregano, după gust
- pătrunjel
Instructions
Năutul trebuie hidratat bine peste noapte și apoi fiert. 30-45 de minute.
Spală și curăță spanacul, ceapa și usturoiul verde. Apoi toacă-le.
Pune într-o tigaie uleiul, ceapa și usturoiul, iar după un minut adaugă năutul, roșiile și spanacul. Amestecă și condimentează. Lasă mâncarea pe foc până când se înmoaie spanacul.
Adaugă pătrunjel verde atunci când servești preparatul.
1 Comment
20 de rețete super rapide și simple (gata cât ai zice "Mami, mi-e foa...") • Natalia Dabija
April 10, 2020 at 9:03 am[…] Ai nevoie de năut gata fiert (eu am uneori la congelator, alteori folosesc din conservă), spanac, ceapă, usturoi verde și un pic de sos de roșii. Le sotezi în ordinea asta: ceapa și usturoiul, năutul, roșiile și spanacul. Asezonezi cu sare, piper și oregano și e gata! Rețeta e aici. […]