Gata in 30 minute/ Salate

Salata calda cu orez si branza

Salata calda cu orez si branza la gratar

Nu am mai facut de ceva vreme o salata calda, dar astazi repar acest lucru. Ador salatele, orezul in orice forma, legumele rumenite la cuptor si branza pe gratar. Asa ca am facut aceasta farfurie deliciosa, o salata calda cu orez si branza pentru gratar.

Salata calda cu orez si branza

Ingrediente:

  • 125 g orez basmati (o punga mica de orez usor de gatit)
  • 2- 3 rosii uscate
  • frunze de busuioc proaspat
  • sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie (pentru a condimenta orezul)
  • 1 zucchini mic
  • 1 vanata mica
  • 1-2 linguri ulei
  • rosii cherry
  • ceapa rosie
  • 100 g branza pentru gratar Delaco
Salata cu orez si branza la gratar

Cum sa faci o salata calda cu orez si branza pentru gratar:

  1. Pune la fiert orezul, conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am folosit o punga mica de orez basmati care se fierbe usor, direct in punga. Asa nu se lipeste si in 15 minute este gata.
  2. Taie in cuburi mici zucchini si vanata si condimenteaza-le cu sare si un strop de ulei. Pune legumele intr-o tava pe hartie de copt, intr-un singur strat. Coace legumele la cuptor pana cand se rumenesc.
  3. Taie marunt rosiile uscate si frunzele de busuioc. Cand este gata orezul scurge apa si pune-l intr-un bol. Condimenteaza-l cu sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie, rosiile uscate si busuiocul.
  4. Taie branza pentru gratar in cuburi mici si rumeneste-o intr-o tigaie in care ai pus un strop de ulei.
  5. Monteaza salata in farfurii adaugand pe rand: orezul condimentat, legumele coapte, branza rumenita, cateva rosii cherry si felii de ceapa rosie.
  6. Daca mai vrei poti sa mai pui si alte condimente, eu am adaugat la final si fulgi de ceapa prajita.

Weekend fain!

Laura

[AD]

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply