Nu am mai facut de ceva vreme o salata calda, dar astazi repar acest lucru. Ador salatele, orezul in orice forma, legumele rumenite la cuptor si branza pe gratar. Asa ca am facut aceasta farfurie deliciosa, o salata calda cu orez si branza pentru gratar.
Salata calda cu orez si branza
Ingrediente:
- 125 g orez basmati (o punga mica de orez usor de gatit)
- 2- 3 rosii uscate
- frunze de busuioc proaspat
- sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie (pentru a condimenta orezul)
- 1 zucchini mic
- 1 vanata mica
- 1-2 linguri ulei
- rosii cherry
- ceapa rosie
- 100 g branza pentru gratar Delaco

Cum sa faci o salata calda cu orez si branza pentru gratar:
- Pune la fiert orezul, conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am folosit o punga mica de orez basmati care se fierbe usor, direct in punga. Asa nu se lipeste si in 15 minute este gata.
- Taie in cuburi mici zucchini si vanata si condimenteaza-le cu sare si un strop de ulei. Pune legumele intr-o tava pe hartie de copt, intr-un singur strat. Coace legumele la cuptor pana cand se rumenesc.
- Taie marunt rosiile uscate si frunzele de busuioc. Cand este gata orezul scurge apa si pune-l intr-un bol. Condimenteaza-l cu sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie, rosiile uscate si busuiocul.
- Taie branza pentru gratar in cuburi mici si rumeneste-o intr-o tigaie in care ai pus un strop de ulei.
- Monteaza salata in farfurii adaugand pe rand: orezul condimentat, legumele coapte, branza rumenita, cateva rosii cherry si felii de ceapa rosie.
- Daca mai vrei poti sa mai pui si alte condimente, eu am adaugat la final si fulgi de ceapa prajita.
Weekend fain!
Laura
[AD]
No Comments