Gata in 30 minute/ Salate

Salată cu paste, roșii și brânză

salata paste rosii si branza

Au început să-mi placă aceste farfurii în care combin diverse legume cu brânzeturi și ouă. Le aranjez pe toate frumos în castron și abia când ne așezăm la masă le amestecăm și turnăm sosul peste ele. Așa nu se înmoaie foarte tare legumele și arată mult mai bine în farfurie.

Când vorbesc de diverse legume mă gândesc la roșii, castraveți, ardei, salată verde, avocado, măsline, ceapă roșie sau ceapă verde, pătrunjel sau orice mai ai prin frigider și crezi că se potrivește. Îmi place să pun în salată și paste, cuscus, orez, bulgur, quinoa sau năut. Și la final adaug ouă sau brânzeturi.

Aceste salate se fac rapid și sunt consistente. Cât timp fierb pastele sau orezul, tai și așez legumele în castron. Sosul simplu cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper sau unul cu muștar, sos cu iaurt sau sos pesto. Orice sos aș alege nu am cum să greșesc, toate sunt delicioase.

Salata paste cu rosii si branza

Cum pregătești un bol colorat de legume:

 1. Alege legumele.
 2. Alege unul dintre ingredientele: paste, cuscus, orez, quinoa, bulgur sau năut.
 3. Completează cu ouă, brânzeturi, carne sau peste.
 4. Sos la alegere: sos simplu sau cu muștar, sos de iaurt, sos pesto.

Și salata este gata.

salata paste

Bolul meu conține: roșii, ceapă roșie, avocado, salată verde, paste și fantomele din brânză Delaco Junior. Inițial am dorit să fac o salată caprese cu paste. Dar pentru că mai aveam prin frigider salată verde și un avocado copt , m-am hotărât să le pun și pe acestea ca să nu fac risipă de alimente. Am fost inspirată. Salată cu paste, roșii și brânză a fost super bună.

Salată cu paste, roșii și brânză

Ingredinete 3 persoane:

 • 100 g paste
 • 50 g brânză sau mozzarella (eu am folosit fantomele din brânză Toni Junior)
 • salată verde
 • 5-10 roșii cherry
 • 1 avocado
 • 1 ceapă roșie
 • Sos: ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare

Salata poate să fie gata în 15 minute. Pune pastele la fiert în apă clocotită și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Curăță și taie legumele. Așează într-un bol: legumele, pastele fierte și scurse și fantomele din brânză. La masă cu poftă mare!

xoxo

Laura

Salata paste rosii branza
fantomele din branza

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply