Care este supa cremă preferată în familia voastră? A mea cred că a devenit această supă cremă de țelină. Cu un gust echilibrat, caldă și cremoasă, iar crutoanele proaspăt coapte o completează perfect.
Părerile rămân totuși împărțite în familia noastră, copilul se încăpățânează să pună supa cremă de roșii pe primul loc. Oricum ar arata clasamentul sunt foarte fericită ca am introdus in meniul nostru și acest fel de mâncare.
Supă cremă de țelină
Ingrediente:
- 1 țelină
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 1 morcov
- 2-3 frunze de țelină
- 2-3 linguri de ulei
- sare, piper, cimbru uscat
- apă
Curăță și taie cuburi legumele: țelina, ceapa, morcovul, usturoiul. Pune într-o cratiță uleiul și adaugă legumele tocate. Sortează legumele câteva minute, adaugă condimentele, frunzele de țelină întregi și apă (nu foarte multă, potrivit pentru a face o supă cremă de consistența dorită). Fierbe supa la foc mic, cu capac. Când legumele sunt fierte, îndepărtează frunzele de țelină și apoi cu un mixer vertical poți să pasezi legumele.
Crutoane: Taie pâinea bucăți, condimentează cu cimbru, sare și un strop de ulei și prăjește crutoanele în tigaie, amestecând din când în când.
Opțional poți servi supa cremă cu smântână.
Delicioasă! Abia aștept să merg la piață și să cumpăr iar ingredientele necesare pentru o nouă porție de supă.
xoxo,
Laura
No Comments