Gata in 30 minute/ Pizza/Paste

Mini pizza cu făină de cocos

mini_pizza_cu_faina_de_cocos

“Ce vrei să mănânci, Bi?”

“Pizza aceea mică cu făină de…”

Da, este vorba de o pizza cu blat din făină de cocos, ouă și parmezan. De o săptămână pitica mea cere același lucru.  Pizza cu făină de cocos. E adevarat că putem schimba toppingurile, dar chiar și așa nu putem mânca în fiecare zi același lucru.

“Astăzi și apoi mai facem pauza, da?”

“Yeee”

Înainte de sărbători, printre cadouri am avut și unul tare fain de la Solaris. L-am înscris pe lista cadourilor preferate, doar îl pot folosi în bucătăria mea, nu? 😛

Așa am ajuns să testez făina de cocos, iar câteva preparate mi-au plăcut tare mult. Și nu numai mie. Se pare că și copilul este de acord cu mine, altfel nu ar cere zilnic pizza cu blat din făină de cocos.

Mini pizza cu făină de cocos

mini_pizza_cu_faina_de_cocos

Blatul are la bază ouă. Bine bătute, aproximativ 1 minut cu mixerul sau cu telul. Am adăugat foarte puțină făină de cocos și ceva parmezan proaspăt ras. Coca pentru blat nu pare chiar o cocă. Este mai mult un aluat moale, pe care îl vei lăsa 2-3 minute înainte să-l pui la cuptor. Făina de cocos va absorbi lichidul foarte bine și aluatul moale devine ceva mai cremos, bun de copt.

Ca să faci pizza, mai întâi coci blatul și după ce este copt îi pui toppingurile dorite. Întinzi aluatul cu o lingură pe hârtia de copt unsă cu o picătură de ulei și formezi cercuri de aluat pentru pizza. Eu am făcut 3 pizza mici, dar din această compoziție poți să faci o singură pizza mai mare.

Bagă la cuptor tava cu blatul de pizza și după ce se rumenește ușor pe margini o scoți din cuptor ca să-i adaugi ketchup, mozzarella sau orice alt ingredient vrei. Eu am mai pus câteva ingrediente și după ce am pus pizza pe farfurie: verdeață și avocado.

Hmm… foarte bună. Merită încercată!

mini_pizza_cu_faina_de_cocos

Mini pizza cu făină de cocos

Ingredients

 • 2 ouă
 • 3 linguri parmezan ras (25 g)
 • 1 lingură făină de cocos Solaris (20 g)
 • condimente uscate(cimbru, oregano)
 • Topping: 3 lingurițe ketchup și 50 g mozzarella
 • Topping:1 avocado și câteva frunze de salată

Instructions

1

Bate ouăle cu mixerul sau telul timp de 1 minut. Adaugă condimentele, făina de cocos și parmezanul. Amestecă și lasă compoziția 2-3 minute. mini pizza cu făină de cocos

2

Întinde aluatul cu o lingură în forma rotundă, pe o tavă pe care ai pus hârtie de copt unsă cu o picătură de ulei (eu am făcut trei pizza mici, dar poți să coci o singură pizza puțin mai mare). Coace blatul la 200 C, până se rumenește ușor pe margine. Scoate tava din cuptor și pune ketchup-ul și mozzarella. Dă din nou pizza la cuptor și las-o până când se topește mozzarella.

3

După ce pizza este gata și o pui pe platoul de servire, adaugă verdeața și avocado tăiat bucăți.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Pizza calzone, reteta simpla de pizza cu ciuperci
  February 11, 2020 at 9:26 am

  […] Alte idei de pizza: Pizza Quattro Formaggi sau Mini pizza cu făină de cocos […]

 • Leave a Reply