Gata in 30 minute/ Retete cu Carne

Cotlet de porc la grătar cu broccoli

cotlet la gratar

Așa arată un prânz delicios pentru mine. Și nu doar pentru mine. Am reușit cu această farfurie plină de culoare și gust să îi împac pe toți membrii familiei. Cotlet de porc la grătar cu broccoli, frunze de salată și un ou ochi moale.

M-am întors de la măcelărie cu două cotlete drăguțe de porc. Le-am asezonat cu sare, piper, cimbru și un strop de ulei și le-am lăsat aproximativ o oră. Dacă te grăbești poți să le pui pe grătar imediat ce le-ai condimentat. Așteaptă câteva minute până să întorci friptura. Depinde de cât de groase sunt feliile de carne și de cât de încins este grătarul. Nu le întoarce de mai multe ori, câteva minute pe o parte și câteva pe cealaltă parte. Dacă sunt mai groase, le poți pune pe grătar și pe lateral.

În timp ce cotletele stau pe grătar, mă ocup de broccoli. Adaug buchețele mici de broccoli în apă care clocotește (noua ne place să nu-l fierbem foarte mult, 2-3 minute) și îl scot în apă rece ca să-și păstreze culoarea. Îl scot din apă și îl condimentez simplu, cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Separat, într-o altă tigaie, pun în foarte puțin ulei ouăle. Noi le preferam moi, dar tu poți să le faci așa cum îți plac.

Cotlet de porc la grătar cu broccoli

Cotlet la gratar cu broccoli

În maxim 15 minute am ajuns la ultimul pas. Să aranjăm pe farfurie toate preparatele. Încep cu câteva frunze de salată, adaug buchețele de broccoli, cotletul tăiat felii și oul ochi deasupra. Puțin piper și un strop de ulei de măsline deasupra desăvârșesc gustul minunat al acestui preparat.

Și repede, repede, la masă!

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply