În weekend am avut poftă de pește. Ne-am întors de la magazin cu o bucată frumoasă de somon. Dar cum îl gătim? La cuptor. Și ce anume o sa mai punem în farfurie? Ceva care să nu fie cartofi, asta îmi era destul de clar. Așa am ajuns sa facem piure de țelină cu morcov și un fel de sos salsa cu roșii și avocado pentru a da un plus de prospețime preparatului. A fost un pranz de vis, un pranz delicios pregătit acasă.
Somon cu piure de țelină
Ingrediente:
- somon fără oase și piele, tăiat în bucăți potrivite
- SOS: unt topit, usturoi pisat, sare, piper, zeamă de lămâie
Se amestecă toate ingredientele pentru sos și se toarnă pe bucățile de somon pe care le pui într-o tavă pe hârtie de copt. Pune tava la cuptor până când somonul își schimbă culoareaa și se gătește (eu l-am ținut în jur de 15 minute).
Piure de țelină:
- 1 țelină,
- 1 morcov
- sare,piper
- unt și smântână sau iaurt grecesc
- un strop de zeamă de lămâie
Curăță și taie legumele cuburi potrivite și pune-le la fiert. Când sunt gata, îndepărtează apa, dar mai păstrează puțin pentru piure. Pasează legumele, adaugă sare și piper, unt și 1-2 linguri de smântână sau iaurt grecesc. Dacă mai este nevoie pune și puțin din apa în care au fiert legumele.
Salată cu roșii și avocado:
- roșii
- avocado
- patrunjel
- ulei de măsline, sare și zeamă de lămâie
Taie mărunt toate legumele și condimentează salata după gust cu sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Montează în farfurii somonul cu piure de țelină. Pune la baza piureul, apoi bucățile de somon și deasupra câte o lingură din salata de roșii cu avocado.
Enjoy!
No Comments