Gustari

Smoothie bowl cu banane, portocale, mure și zmeură

Smoothie_banane_portocale

Smoothie sau gustarea preferata a copilului meu.

Recunosc că avem o mare problemă cu gustările. Bi îmi cere frecvent gustări.

“As dori și eu o gustare.”

Iar gustările mele preferate sunt cele cu fructe. La acest capitol ne înțelegem perfect, ei ii plac fructele și mie îmi place să i le ofer la gustare.

Dar oricât de mult ți-ar plăcea un lucru e posibil, în timp, să intervină plictiseala și ca să nu pățim asta variem cât de mult putem aceste fructe. În plus, din când în când, le combin în smoothieuri delicioase.  Fructe diferite, înghețate sau nu, lactate vegetale sau nu și câteva semințe, aruncate în blender și gustarea este gata.

Smoothie bowl cu banane, portocale, mure și zmeură

Smoothie bowl cu banane, portocale, mure și zmeură

 

Smoothie bowl este tot un amestec din fructe, legume și lactate, ceva mai consistent, mai vâscos decat un smoothie. Este servit în boluri și decorat cu semințe, fructe proaspete, uscate sau cereale.

Ce îmi place cel mai mult la acest smoothie bowl? Poți să fii cât de creativ vrei tu. Poți folosi fructe diverse și îl poți decora după cum îți dorește inima și gustul. Orice combinație de fructe și toppinguri aș alege, ador contrastul dintre textura cremoasă a smoothieului și decorul crocant din cereale și semințe.

Pentru un smoothie cremos ai nevoie de un blender bun, care să te ajute să pasezi foarte bine fructele și legumele alese. Iar dacă folosești și fructe înghețate, cu atât mai mult. Eu folosesc blenderul Perfect Smoothie Vitality.

Smoothie_bowl

Smoothie_bowl

Smoothie bowl cu banane, portocale, mure și zmeură

Smoothie bowl

 

Ce fructe am combinat eu în acest smoothie bowl? Portocale, banane bine coapte și câteva mure și zmeură congelate. Plus un iaurt grecesc.

Decorul? Fulgi de cocos, semințe de rodie, merișoare și un amestec de semințe de dovleac, in și floarea soarelui.

Crunchy și cremos în același timp. Love it!

Smoothie bowl

Smoothie bowl cu banane, portocale, mure și zmeură

Ingredients

  • 1 banană
  • 1 portocală
  • 100 g fructe congelate (eu am pus mure și zmeură)
  • 1 iaurt grecesc mic (125 g)
  • Decor fulgi de cocos, amestec de semințe, rodie, merișoare

Instructions

1

Pune toate ingredientele în blender și pasează-le. Decorează bolurile de smoothie cu fulgi de cocos, semințe de rodie sau orice alte fructe dorești.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply