Nu este vorba de un grătar cu cărbuni făcut în curte, ci de unul pentru aragaz. Da, merge și așa. Am făcut rapid un prânz super yummy, legume și brânză la grătar.
Ce fel de legume? Ce aveam în frigider: dovlecei, sparanghel, fenicul, ceapă verde, roșii și niște ardei iute care stătea să se strice. Branza halloumi sau branza pentru grătar completează perfect aceste legume.
Nu am facut un sos pentru ca am asezonat legumele înainte de a le pune pe grătar. Am pus totuși, la final direct pe platoul cu legume, un strop de muștar de dijon și dulceață de ardei iute.

Legume și brânză la grătar
Ingrediente:
- dovlecei
- sparanghel
- fenicul
- ceapă verde
- roșii
- ardei iute
- Condimente: ulei de măsline, sare, piper, zaatar
- halloumi
- dulceață de ardei iute, muștar de dijon și zeamă de lămâie
- o mână de salată verde

- Curăță și taie legumele așa cum îți dorești. Condimentează-le cu sare, piper, zaatar și un strop de ulei.
- Încinge grătarul și pune legumele. Când sunt aproape gata pune și feliile de brânză pe grătar.
- Pune pe un platou salata verde și apoi legumele în straturi, așezate cât mai drăgut. Deasupra brânza făcută la grătar și din loc în loc câte un strop de dulceața de ardei iute și muștar de dijon. Stropește totul cu zeamă de lămâie și servește salata aceasta imediat, caldă.
Zi cu spor și mâncare bună!
Laura

Dacă îți place brânza la gratar poți încerca și rețeta Cuscus cu roșii și brânză la grătar

No Comments