Un desert ușor de făcut, un desert cu multă ciocolată, un desert cu fructe sau toate? Banana bread cu ciocolată, glazură și fructe le are pe toate.
Este un chec dens cu gust de banane și ciocolată transformat într-un desert fancy pentru musafiri. Iar glazura din cremă de brânză și fructele proaspete au un rol importat în acest desert.
Banana bread cu ciocolată, glazură și fructe
Ingrediente banana bread:
- 150 g făină
- 35 g cacao
- un praf de sare
- 1 linguriță cu vârf praf de copt
- 3 banane
- 100 ml ulei
- 50 g zahăr
- 1 ou
- 100 g ciocolată
Ingrediente glazură:
- 150 g cremă de brânză natur Delaco
- 25-50 g zahăr pudră
- vanilie
Fructe proaspete: căpșuni, afine, cireșe
- Pune într-un bol toate ingredientele uscate: făina, cacaua, sarea și praful de copt.
- Într-un alt bol amestecă: bananele curățate și zdrobite cu furculița, uleiul, zahărul, oul.
- Toacă în bucăți mici ciocolata.
- Adaugă în compoziția cu banane ingredientele uscate și amestecă. Pune ciocolată și amestecă iar.
- Toarnă compoziția într-o tava de chec de 30×10 cm, tapetată cu hârtie de copt.
- Coace checul la 180 C (cuptorul trebuie să fie încins înainte), aproximativ 40 minute (încearcă prăjitura cu o scobitoare, dacă nu mai rămâne aluat pe scobitoare, prăjitura este coaptă).
- Lasă prajitura să se răcească.
- Amestecă crema de brânză cu zahărul pudră și pune glazura peste checul rece. Adaugă fructe proaspete deasupra.
xoxo,
Laura
No Comments