Gata in 30 minute/ Mama la Dieta

Salată de roșii cu brânză la grătar

salata de rosii cu branza la gratar

Ce mai mâncăm noi vara, fără bătăi de cap, super rapid și super bun? Brânză cu roșii. Când spun brânză cu roșii mă gândesc imediat la vară. Când spun brânză cu roșii îmi plouă în gură de poftă și mă întreb cum de ceva atât de simplu poate să fie și atât de bun. Ceva atât de bun de care noi nu ne putem plictisi. De 3-4 ori pe săptămână o masă, de obicei cina, arată atât de simplu.

Și dacă tot mâncăm des salată de roșii cu brânză, de ce nu și salată de roșii cu brânză la grătar? Roșii mari cărnoase, proaspete și super bune așteaptă cuminți în farfurie să facem rapid brânza la grătar. Între timp facem și un sos verde aromat, de vară, perfect în combinație cu roșii și brânză.

salata de rosii branza la gratar

Ideea de a combina cât mai puține ingrediente la o masă îmi place foarte mult. Rețetele cu 3 sau 5 ingrediente mă atrag imediat. Toate preparatele simple, începând de la numărul de ingrediente până la modul de preparare, le-aș încerca fără să clipesc. Așa că gătesc mereu mâncăruri noi și nu doar pentru ca vreau să le prezint aici pe blog, dar și pentru că îmi place atât de mult să experimentez.

Salată de roșii cu brânză la grătar

branza gratar

O descriere scurtă a acestei salate: 2 ingrediente și câteva arome pentru o masă ușoară, rapidă și bună.

De ce ai nevoie? Roșii, brânză pentru grătar, un grill pentru aragaz, dar nu e o tragedie dacă nu ai, poți folosi și o tigaie. Și câteva condimente proaspete: busuioc, pătrunjel, usturoi care completează perfect gustul salatei. Evident o salată fără ulei de măsline și sare nu ar fi o salata, asa că și ele sunt necesare.

Ingrediente:

  • 2-3 roșii
  • 250 g brânză pentru grătar (eu am folosit Brânza pentru Grătar Delaco)
  • busuioc, pătrunjel și 2 caței de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare
branza la gratar

Pune grătarul la încins și taie brânza felii groase. Unge feliile de brânză cu ulei. Când grătarul este încins pune feliile de brânză și lasă-le câteva minute pe fiecare parte.

Pentru sosul verde taie verdețurile mărunt. Peste verdețuri pune uleiul de măsline, usturoiul zdrobit și sare. Amestecă sosul și adaugă-l în salată când o servești.

Pune într-o farfurie felii de roșii, brânza la grătar caldă (imediat ce o iei de pe grătar) și sosul verde aromat.

Ce poate să fie mai ușor de atât? De gustos nu mai zic.

Weekend fain!

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply