Gustari/ Retete fara Carne

Bruschette cu ciuperci

bruschette_ciuperci

O reteta rapida!

Ajunsi acasa tarziu si destul de infometati, am pregatit pentru cina cateva bruschette cu ciuperci si in 15 -20 minute eram deja la masa fiecare cu portia lui in fata,  fericiti ce sa mai !

Gustarea aceasta de tip italian nu avea cum sa dea gres. Se face foarte repede si are un gust minunat, placut chiar si de copii, cel putin al nostru copil a fost incantat. Ma bucur tare mult atunci cand reusesc sa-mi conving fetita sa manance alimente diverse, si iata in aceasta seara am reusit sa o fac sa se bucure si sa aprecieze si ea gustul de ciupercute.

Si pentru asta nu am avut nevoie decat de cateva ciupercute champignon. Sunt satioase si inlocuiesc cu succes carnea atunci cand tii post sau pur si simplu nu vrei sa mananci carne.

O alta idee de prezentare ar putea fi crostini cu ciuperci (pe felii mici de paine prajita, bagheta alba sau neagra) un aperitiv cald pentru o intalnire cu prietenii. Pentru ca nu ne putem distra atunci cand ne este foame, nu ?

Cu siguranta o sa mai intalniti ciupercile in meniul nostru, deoarece eu indragesc retetele cu ciuperci de tot felul!

 

Tips:

  1. Se mananca calde imediat ce sunt gata!
  2. Taiati ciupercile in bucati mari, deoarece ele isi micsoreaza volumul atunci cand sunt gatite. Asa va veti bucura de gustul lor!
  3. Puteti presara parmezan ras deasupra atunci cand serviti aceste minunate crostini/bruschette!

Ingredients

  • • 500g ciuperci
  • • 2 cepe medii
  • • 2 catei de usturoi
  • • 5 linguri ulei
  • • 15ml vin alb
  • • sare, piper
  • • cateva fire de patrunjel
  • • 25ml smantana pentru gatit
  • • cateva felii de paine

Instructions

1

In tigaia incinsa adaugati uleiul, ceapa si usturoiul tocate julienne. Se lasa la foc mediul pana devin usor aurii

2

Adaugati ciupercile taiate dupa preferinte

3

Asezonati cu sare si piper dupa gust si amestecati

4

Turnati si vinul in tigaie. Lasati la foc mediu pana scade tot lichidul

5

Adaugati patrunjelul tocat marunt si smantana

6

Se mai tin pe foc 2-3 minute si sunt gata pentru a fi servite pe felii de paine prajita!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply