Gata in 30 minute/ Retete fara Carne

Cuscus cu roșii și brânză la grătar

Cuscus cu rosii si branza la gratar

Ora prânzului și nimic pregătit. Aș putea intra ușor în panică. Dar nu fac asta. Mă uit în frigider și în cămară să văd cu ce ingrediente aș putea să pregătesc ceva rapid. 15 minute mai târziu și 3 ingrediente. Cuscus cu roșii și brânză la grătar. Super masă!

Poate ca nu sunt atât de organizată cu meniuri săptămânale, dar am întotdeauna ingrediente pe care pot să le combin, câteodată în cele mai ciudate moduri ca să iasă niște mese super bune. Nu aș putea să mă gândesc cu o săptămână înainte la o rețetă ca aceasta. Este ceva ce faci atunci pe loc, în funcție de ce mai ai prin frigider. De cele mai multe ori, așa fac cele mai bune preparate.

Nu-mi place risipa alimentară, iar ca să evit asta las frigiderul cât mai gol câteva zile, nu mai fac aprovizionare, ca să ajungem la toate ingredientele uitate prin sertare. Este o metodă care pe mine mă ajută. Chiar dacă ai senzația ca nu ai nimic de mâncare, tot ai ceva din care poți face ceva bun tare.

Sunt curioasă cum e la tine în bucătărie, cât de mult te organizezi și cum planifici mesele? Lasă un comentariu, poate învățam trucuri noi.

Acum să-ți povestesc cât de repede am făcut aceasta masă delicioasă.

Cuscus cu roșii și brânză la grătar

  • Ingrediente: 150 g cuscus
  • 1-2 roșii
  • 100 g brânza pentru grătar
  • Arome: ulei de măsline, sare, piper, mentă, pătrunjel, busuioc, zeamă de lămâie.
  1. Pune cuscusul la hidratat într-un castron. Toarnă apă fierbinte peste el, cât să-l acopere bine (chiar un deget sau două în plus peste cuscus). Acoperă castronul și lasă-l aproximativ 7 minute.
  2. Pune brânza felii pe grătarul bine încins. Eu am uns brânza cu ulei de măsline.
  3. Sosul: Pune într-un borcan mic: verdețurile tocate mărunt, sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie și agită bine sosul.
  4. Condimentează cuscusul cu busuioc, mentă și pătrunjel tocate mărunt, ulei de măsline, sare, piper și zeamă de lămâie. Amestecă-l cu o furculiță ca să fie aerat și pufos.
  5. Așează pe un platou: cuscusul, roșiile tăiate felii și brânza proaspăt făcută la grătar. Toarnă deasupra sos și servește preparatul imediat.


Easy lunch 🙂

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply