‘Astăzi o să fac o supă de legume, cred că de dovlecei’
“Se poate să fie supă cremă?” mă întreabă Bi ‘Îmi plac atât de mult supele cremă”
Dorința copilului a fost îndeplinită și am mâncat la pranz o supă cremă delicioasă din dovlecei, servită cu cremă de brânză cu mărar sub forma unei galuște sau perișoare. Supa a fost gata în 30 minute. Am pus toate legumele în oală și după ce le-am călit 2-3 minute am adaugat apa și condimetele și am fiert supa rapid (legumele erau ușor al dente). Înainte să fac supa cremă cu ajutorul blenderului am scos frunzele mari de leuștean și rădăcina de păstârnac. Așa am obținut o supă cremoasă, de culoarea dorită.
La final am condimentat cu sare și zeamă de lămâie și am pus direct în castroane peste supa cremă câte o lingură de cremă de brânză amestecată cu mărar și crutroane prăjite rapid într-o tigaie de fontă cu unt și foarte puțin ulei de măsline.
Supă cremă de dovlecei cu cremă de brânză

Ingrediente supă cremă:
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras galben
- 1 bucată țelină
- 1 păstârnac
- 1 dovlecel mic
- câteva frunze de leuștean
- 2-3 linguri ulei
- sare, piper
- zeamă de lămaie
- cremă de brânză pufoasă Delaco
- 1 lingură lapte sau smântână
- mărar
Cum se face supa cremă:
- Curăță și taie bucăți mici toate legumele: ceapa, morcovul, țelina, ardeiul, dovlecelul (dacă dovlecelul este mai mare îndepărtează miezul cu semințe). Taie păstârnacul în două sau patru bucăți (îl punem pentru gust, dar o să-l scoatem la final pentru că e posibil să aibă miezul lemnos). Pune legumele într-o oala cu 2-3 linguri de ulei și călește-le pentru 2-3 minute. Completează cu apă și condimente, pune frunzele de leuștean întregi și fierbe supa cu capac la foc mic. Când legumele sunt fierte ia oala de pe foc. Îndepărtează frunzele de leuștean și rădăcina de păstârnac și apoi cu ajutorul mixerului poți face supa cremă. Asezonează cu sare, piper și zeamă de lămâie dupa gust.
- Pune într-un castron 2-3 linguri de cremă de brânză cu o lingură de lapte sau smanatna și amestecă. Adaugă și mărar tocat mărunt și cu ajutorul a două linguri formează o galușcă din cremă de brânză pe care o pui în fiecare castron de supă cremă atunci când servești masa.
- Mai poți pune mărar deasupra și musai crutoane. Pentru crutoane taie bucați pâinea și prăjește-o într-o tigaie cu foarte puțin unt, ulei de măsline și condimente.
xoxo,
Laura
No Comments