Retete fara Carne

Quiche cu spanac

quiche_spanac

Inca o tarta sarata

Mai gasim in piata spanac, deci inca mai putem face quiche cu spanac proaspat.

Este un preparat potrivit pentru o gustare sanatoasa sau daca il asortezi cu un sos din smantana si mustar il putem consuma cu succes la masa de pranz sau cina.

Spanacul este foarte bun si sanatos, contine fier, vitaminele C si B6 si din punct de vedere nutritiv este recomandat sa il mancam crud in salate, sau fiert foarte putin sau la abur.

Eu il si congelez ca sa ma bucur si in alte dati de gustul lui minunat. Pentru asta in spal foarte bine, il pun doar 2-3 minute in apa clocotita si indepartez surplusul de apa inainte de congelare. Usor, nu? 🙂

Preparatele cu frunze verzi nu arata intotdeauna foarte bine, dar va recomnad sa treceti peste aspectul poate nu tocmai placut si sa incercati sa mancati legume cu frunze verzi, pentru efectul lor benefic asupra sanatatii. Si pentru ca vreau sa mai indulcesc aspectul tartei am grija sa o pun in valoare intr-un decor cat mai placut pentru ca cei din familie sa se bucure atunci cand avem spanac la masa si sa nu fie nevoiti sa spuna “Nu imi este foame” 🙂

Ingredients

  • • 500g spanac
  • • 4 oua
  • • 150g smantana
  • • 100g branza
  • • 50g cascaval
  • • Pentru aluat: 175g faina, 90g unt si 3 linguri apa rece

Instructions

1

1. Curatam spanacul si il punem in apa fiarta pentru 2-3 minute. Il lasam la racit, il strecuram si il tocam marunt

2

2. Urmeaza sa facem aluatul pentru tarta. Punem intr-un bol faina si untul rece si cu ajutorul mainii incepem sa le amestecam pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam apa rece si amestecam pana obtinem un aluat omogen pe care il invelim in folie alimentara si il punem la frigider pentru 30 minute

3

3. Intindem aluatul pe o folie alimentara cu ajutorul sucitorului dupa care il rasturnam in tava de tarta, si indepartam folia de pe aluat. Il asezam bine in tava, il intepam cu o furculita din loc in loc si il dam la cuptor pentru 12-13 minute la 190 °C pana se rumeneste usor

4

4. Separam albusurile de galbenus si cu ajutorul unui mixer batem foarte bine albusurile. Cand acestea sunt foarte bine batute adaugam galbenusurile, cascavalul ras, smantana, branza si spanacul care intre timp s-a racit

5

5. Asezonam cu sare si piper

6

6. Scoatem din cuptor tava cu foaia de tarta usor rumenita si turnam peste ea acest amestecul de oua si spanac si o mai dam la cuptor pentru inca 20 minute, la 190 °C

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply