Retete fara Carne

Quiche cu praz

quiche_cu_praz
Ouiche sau tarta sarata

Specifica bucatariei franceze, tarta aceasta sarata are o umplutura consistenta si fina din oua, smantana si branza sau cascaval. Alaturarea acestei creme cu legume sau carne nu face decat sa completeze gustul desavarsit al quiche-ului.

Il putem servi:

  • rece ca aperitiv sau gustare
  • cald ca fel principal alaturi de un sos si o salata racoritoare

Pentru ca rezerva de praz din productia de anul trecut a mamei este pe sfarsite, am zis sa profit si sa fac inca o data tarta cu praz. In plus prazul are proprietati terapeutice fiind mai putin iute ca ceapa. Contine vitaminele C si E, fier, acid folic si potasiu.

Sfat pentru o curatare corecta a prazului:

Prazul trebuie curatat meticulos pentru a indeparta urmele de pamant care se pot ascunde intre frunze. Taiati in sferturi partea verde (dupa ce ati indepartat frunzele prea tari din exterior) si clatiti bine sub jet de apa separand frunzele.

Daaa, ador tartele!

quiche_cu_praz

Quiche cu praz

Ingredients

  • • 500g praz
  • • 100g prosciutto
  • • 3 oua
  • • 150g smantana
  • • 50g cascaval
  • • sare, piper
  • • 4 linguri ulei
  • • ALUAT : 175g faina, 90g unt si 3 linguri apa rece

Instructions

1

Incepem cu aluatul pentru tarta. Punem intr-un bol faina si untul rece si cu ajutorul mainii incepem sa le amestecam pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam apa rece si amestecam pana obtinem un aluat omogen pe care il invelim in folie alimentara si il punem la frigider pentru 30 minute

2

Intr-o tigaie adaugam uleiul, prazul (curatat foarte bine si taiat marunt) si prosciutto taiat bucatele si le lasam la foc mediu pana ce prazul devine moale si usor auriu. Se ia de pe foc si se lasa la racit

3

Intindem aluatul pe o folie alimentara cu ajutorul sucitorului, dupa care il rasturnam in tava de tarta si indepartam folia de pe aluat. Il asezam bine in tava, il intepam cu o furculita din loc in loc si il dam la cuptor pentru 12-13 minute la 190 °C pana se rumeneste usor

4

Separam albusurile de galbenus si cu ajutorul unui mixer batem foarte bine albusurile. Cand acestea sunt foarte bine batute adaugam galbenusurile, cascavalul ras, smantana, si prazul care intre timp s-a racit

5

Asezonam cu sare si piper

6

Scoatem din cuptor tava cu foaia de tarta usor rumenita si turnam peste ea acest amestec din oua, smantana si praz si o mai dam la cuptor pentru inca 20 minute, la 190 °C

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply