Gustari

Hummus cu dovleac copt

hummus-cu-dovleac-copt

La începutul săptămânii am cumpărat doi dovleci frumoși pentru că mi-am propus să gătesc rețete cu dovleac. Aveam în minte două rețete destul de diferite. Una dintre ele este un aperitiv sau o gustare, ceva de pus pe pâine sau pe lipie. Hummus cu dovleac copt.

Nouă ne place tare mult hummus-ul clasic, așa că de ce nu și unul cu dovleac copt. Eram aproape sigură că o să fie super gustos. Nu exista un risc prea mare ca să rămână doar la faza de testat și degustat . A trecut ușor și la pasul următor, acela de a scrie rețeta aici pe blog. Asta înseamnă că este delicios.

Mie îmi pare ca dovleacul copt îmbunătățește gustul hummusului, că acesta devine ușor dulce de la dovleacul copt în cuptor. Un mare plus, zic eu.

Hummus cu dovleac copt

În doar trei pasi!

 1. Partea cea mai grea este ca trebuie sa aștepți o noapte ca să se hidrateze boabele de năut. Eu le las de seara până dimineața la înmuiat și apoi îl fierb destul de repede. Dacă vrei să sari acest pas, cumpără conserve de năut și treci direct la pasul doi, pregătirea dovleacului.
 2. Ca să coci dovleacul rapid, curăță-l și taie-l bucăți mici. Adaugă peste aceste bucăți mici de dovleac condimente, sare și o lingură de ulei și pune-le în tavă pe hârtie de copt, într-un singur strat. În aproximativ 30 minute aceste bucăți de dovleac devin moi, perfecte pentru hummus.
 3. Pasul trei, este și cel mai simplu. Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau un blender puternic și vrum vrum până când textura hummus-ului este cea care îți place. Mai poți adăuga din zeama în care ai fiert năutul sau apă, dacă hummusul este dens și nu se poate amesteca. Eu o să las mai jos și cantitățile pe care le-am folosit, dar dacă simți că pentru gustul tău ar mai fi nevoie de un pic de lămâie, sau mai mult usturoi, dovleac sau tahini, nu e nicio problemă să modifici cantitățile.

xoxo,

Laura

Hummus cu dovleac copt

Ingredients

 • 250 g năut
 • 1/2 dovleac (aproximativ 750 g), condimente și o lingură de ulei
 • 1-2 lingurițe tahini
 • 75 ml ulei
 • 1 lămâie
 • sare
 • 3 căței usturoi

Instructions

1

lasă de seara până dimineața la înmuiat năutul și apoi fierbe-l.

2

Curăță și taie bucăți mici dovleacul. Adaugă peste aceste bucăți mici de dovleac condimente, sare și o lingură de ulei și pune-le în tavă pe hârtie de copt, într-un singur strat. Pune tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute, aceste bucăți de dovleac vor deveni moi, perfecte pentru hummus.

3

Pune năutul fiert, dovleacul copt și restul ingredientelor în robot. Adaugă din zeama în care a fiert năutul cât este necesar pentru textura dorită. Condimentează cu sare și zeamă de lămâie, după gust.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Tort cu dovleac și nuci caramelizate | Masa in Familie
  October 16, 2019 at 7:54 am

  […] la rețeta de hummus cu dovleac mă așteptam să-mi placă, aici nu mai eram atât de sigură. Dar am zis că vreau să încerc […]

 • Leave a Reply

  Close