Gata in 30 minute/ Retete cu Carne

Cotlet de porc fraged și aromat

otlet de porc fraged si aromat

Din când în când pregătim cotlet de porc fraged și aromat, cotlet făcut rapid în tigaia de fontă. Atunci când ne place o rețetă o punem pe ‘repeat’. În plus se face repede și este atât de bun.

De curând am descoperit produsele din carne de porc de la Măcelăria Ghiță. Ce mi-a plăcut foarte mult este ca au un lanț întreg de producție, de la ferma vegetală unde produc hrana pentru animale până la ferma zootehnică. Și procesul nu se termină la fermă, au dezvoltat diverse produse din carne de porc pe care le distribuie în măcelăriile proprii.

Am de la ei câteva cotlete frumoase pe care vreau astăzi să le pregătesc în stilul nostru. La tigaie și puțin la cuptor. Neapărat lângă această friptură trebuie să faci o salată. Eu recomand salata de castraveți cu usturoi sau o salată de pătrunjel și cușcuș. Am verificat ambele combinații, delicioase.

Cotlet de porc fraged și aromat

Cotlet de porc aromat
 • Alege cotlete de porc tăiate puțin mai gros, astfel carnea nu se usucă în tigaie.
 • Condimentează cotletele simplu, cu sare, piper și cimbru.
 • Folosește o tigaie de fontă.
 • Untul folosit în rețetă face diferența între un cotlet fad și unul aromat și fraged.

Ingrediente:

 • 2-3 cotlete de porc (eu am folosit cotlete de la Măcelăria Ghiță)
 • condimente: sare, piper, cimbru uscat și în plus câteva crenguțe de cimbru proaspăt
 • 2-3 linguri de ulei
 • 30-40 g unt

Cum se gătesc cotletele de porc la tigaie

 1. Șterge cotletele cu un prosop de hârtie. Condimentează cu sare, piper și cimbru pe ambele părți.
 2. Când tigaia este încinsă, pune uleiul și cotletele, la foc potrivit. Întoarce cotletele pe cealaltă parte când acestea se desprind de pe tigaie și sunt rumene. Pune deasupra crenguțele de cimbru proaspăt și untul. Câte un cub pe fiecare cotlet. Lasă carnea câteva minute și pe această parte, până se rumenește. După ce sunt rumene pe ambele părți, înclină tigaia într-o parte și cu ajutorului unei linguri ia unt din tigaie și pune-l în mod repetat deasupra cotletelor, timp de 1-2 minute.
 3. Pune tigaia la cuptor, pe modul grill, la 200 C, încă 4-5 minute. După ce ai scos cotletele din cuptor, lasă carnea acoperită cu o folie de aluminiu să se odihnească câteva minute înainte să o servești.

Nu uita salata! 🙂

xoxo

Laura

cotlet de porc

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply