Retete cu Carne

Pui cu lamaie si unt

pui cu lamaie si unt

Dupa ce am descoperit ca imi place sa gatesc somonul la cuptor in sos de unt si lamaie am incercat aceeasi reteta si cu pui. A iesit aromat, suculent si bun atat simplu cat si alaturi de legume pentru o cina usoara sau intr-un wrap pentru pachetul de scoala.

De ce ai nevoie:

  • 3 bucati piept de pui
  • 1 lamaie
  • 2 linguri ulei
  • condimente: zatar, piper, sare, piper cayenne si coaja de lamaie deshidratata (sau orice alt condiment care iti place)
  • 50 g unt, eu am folosit unt sarat Elle et Vire
  • pentru servit: rosii cherry, busuioc proaspat si cateva fire de patrunjel
pui cu unt si lamaie
  1. Stoarce zeama de la o jumatate de lamaie. Pune intr-o punga sau intr-un vas carnea de pui si peste ea pune amestecul de condimente,  zeama de lamaie si o lingura de ulei. Lasa carnea la rece pentru o ora.
  2. Incinge o tigaie (sau o cratita pe care o poti pune mai apoi la cuptor) in care ai pus o lingura de ulei si rumeneste puiul pe ambele parti. Adauga cuburi de unt, restul de marinada si felii de lamaie.
  3. Pune tigaia la cuptor, la 200 C si lasa puiul pana cand se gateste si capata o culoare aurie, frumoasa. Timpul poate sa difere in functie de cat de mari sunt bucatile de pui, eu l-am tinut aproximativ 40 minute.

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply