Dupa ce am descoperit ca imi place sa gatesc somonul la cuptor in sos de unt si lamaie am incercat aceeasi reteta si cu pui. A iesit aromat, suculent si bun atat simplu cat si alaturi de legume pentru o cina usoara sau intr-un wrap pentru pachetul de scoala.
De ce ai nevoie:
- 3 bucati piept de pui
- 1 lamaie
- 2 linguri ulei
- condimente: zatar, piper, sare, piper cayenne si coaja de lamaie deshidratata (sau orice alt condiment care iti place)
- 50 g unt, eu am folosit unt sarat Elle et Vire
- pentru servit: rosii cherry, busuioc proaspat si cateva fire de patrunjel
- Stoarce zeama de la o jumatate de lamaie. Pune intr-o punga sau intr-un vas carnea de pui si peste ea pune amestecul de condimente, zeama de lamaie si o lingura de ulei. Lasa carnea la rece pentru o ora.
- Incinge o tigaie (sau o cratita pe care o poti pune mai apoi la cuptor) in care ai pus o lingura de ulei si rumeneste puiul pe ambele parti. Adauga cuburi de unt, restul de marinada si felii de lamaie.
- Pune tigaia la cuptor, la 200 C si lasa puiul pana cand se gateste si capata o culoare aurie, frumoasa. Timpul poate sa difere in functie de cat de mari sunt bucatile de pui, eu l-am tinut aproximativ 40 minute.
xoxo,
Laura
No Comments