Mic dejun în două culori perfect pentru o zi de weekend când ai mai mult timp la dispoziție pentru a pregăti prima masă a zilei. Este fresh și sățios, aromat și plin de savoare. Mic dejun cu avocado sparanghel și ou fiert.
De ce ai nevoie:
- pâine cu maia
- avocado bine copt (când este copt este ușor moale)
- ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare, fulgi de ardei iute
- ou
- sparanghel
Cum să pregătești acest mic dejun cu avocado sparanghel și ou:
- Pune ouăle la fiert. Aproximativ 4 minute de când a început să fiarbă apa, apoi le pui rapid în apă rece ca să le oprești din gătit. Asa vei obține ouă moi. Le poți face deasemea tari, fierte în apă sau ouă ochiuri. Exact așa cum îți plac ție cel mai mult.
- Îndeparteaza partea lemnoasa din tulpina sparanghelului, dupa ce l-ai spălat bine. Apucă cu ambele mâini partea inferioară a firului și îndoaie ușor până se rupe. Ea se va rupe exact de unde începe partea crudă.
- Sotează sparanghelul în foarte puțin ulei în tigaia bine încinsă. În 3-5 minute este gata. Stropește-l cu zeamă de lămâie, sare și condimente.
- Amestecă miezul unui avocado bine copt cu un strop de ulei de măsline, sare și zeamă de lămâie.
- Pune pe feliile de pâine: crema de avocado, sparanghelul tras la tigaie și ouăle fierte.
- Presară deasupra fulgi de ardei iute.
Pofta mare!
Laura
Dacă vrei să urmarești mai multe povești din bucătăria mea te invit și pe Instagram- Masa In Familie!
No Comments