Gata in 30 minute/ Retete fara Carne

Ardei umpluți cu cușcuș

ardei umpluti cu cuscus

Ardei umpluți cu cușcuș, da. Și cu legume. Cine zice că trebuie să fie umpluți doar cu carne? Ne plac și aceia, dar și varianta cu legume și cușcuș este delicioasă.

I-am făcut în 30 minute și i-am gratinat la cuptor ca să fie un preparat cald. Dar mă gândesc acum că se pot servi și fără să-i gratinezi. Poți toca mozzarella bucăți și să o pui în umplutura de ardei alături de legume și cușcuș. Un fel de salată de cușcuș servită în ardei. O să încerc și varianta aceasta.

Condimentează după gust cușcușul și adaugă legumele preferate ca să fie un fel de mâncare de care să te îndrăgostești. Eu am pus un praf de piper cayenne și a ieșit un preparat ușor picant. Iar combinația de legume: ceapă, roșii și busuioc, pătrunjel a fost yummy.

Ardei umpluți cu cușcuș

ardei umpluti gratinati

Ingrediente:

  • 2 ardei grași mari
  • 1 ceșcuță cușcuș
  • 8-10 roșii cherry
  • pătrunjel
  • busuioc
  • 1 ceapă roșie mică
  • 8-10 măsline kalamata
  • 2 -3 linguri ulei de măsline
  • condimente: sare, piper, piper cayenne,
  • zeamă de lămâie
  • 125 g mozzarella fresca Delaco
ardei umpluti cu cuscus si legume

Cum sa faci ardei umpluti cu cuscus in maxim 30 minute:

  1. Pune într-un castron 1 ceșcuță de cușcuș, condimentează cu sare, piper cayenne și 1 lingură ulei de măsline. Adaugă 2 ceșcuțe de apă fierbinte (la 1 parte cușcuș se pun 2 părți apă) și apoi pune o farfurie deasupra. În 10 minute apa o să fie absorbită și cușcușul este gata.
  2. Cât timp se hidratează cușcușul, pregătește restul legumelor. Curătă și taie mărunt pătrunjelul, busuiocul, ceapa roșie, roșiile cherry în jumătăți. Scoate sâmburii de la măsline și taie-le în jumătate.
  3. Când cușcușul este gata aerează-l cu o furculiță, adaugă legumele tocate, 2 linguri ulei măsline, zeamă de lămâie, sare și piper după gust. Amestecă cușcușul.
  4. Taie ardeii în jumătate și scoate-le semințele.
  5. Umple jumătățile de ardei și pune-le într-o tavă. Adaugă felii de mozzarella și pune tava la cuptor, până când se rumenește și se topește mozzarella.

Enjoy,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply