De câteva zile suntem pe modul salată grecească cu crutoane. Dimineața, la prânz și seara. Evident, exagerez putin. Dimineața chiar nu am ajuns să o mâncăm, dar nu suntem departe. 🙂
Mi-am adus aminte de salatele din Grecia. Cea mai bună salată de roșii, salata grecească. Simplă, dar totuși plină de savoare. Nu știu cum reușesc grecii să scoată ce e mai bun din aceste ingrediente. Poate calitatea legumelor, nelipsitul ulei de măsline care inundă salata și condimentul specific, oregano. Cred că toate contribuie în aceeași măsură.
Ce conține salata grecească:
- roșii
- castraveți
- ceapă roșie
- măsline
- ulei de măsline
- sare și oregano
- brânză feta
Pui toate ingrediente în bol, evident tăiate și curățate, și nu-ți mai rămâne decât să te bucuri de o salată fresh.
Salată grecească cu crutoane
Astăzi am improvizat puțin. Am fost inspirată de Prăjiturela și de salata ei de roșii cu pâine, panzanella. Așa că am adăugat câteva crutoane în salata mea grecească. Iar brânza feta a fost de fapt brânză telemea de oaie.
Pâinea prăjită a absorbit toată zeama lăsată de legume și uleiul de măsline. Yummy!
xoxo,
Laura
No Comments