Gata in 30 minute/ Pizza/Paste

Paste cu ton și roșii

paste ton si rosii

În mod normal nu aș asocia tonul cu roșiile, dar Jamie Oliver m-a convins. Toate preparatele lui arată demențial, te tentează să le încerci, iar la sfârșit rămâi fascinat de gust.

Clar nu o să mai spun ‘nu’ la anumite combinații și o să îi dau o șansă preparatului. Aș vrea să te ispitesc și pe tine să încerci această rețetă delicioasă de paste. Am mai spus că este delicioasă? Nu știu, dar merită să repet.

De la prima furculiță cu paste răsfățate în sos de ulei de măsline aromatizat cu capere și usturoi, roșii și ton ne-a dus cu gândul în Italia. Câte un păhărel de limoncelo, direct din congelator, ca să completăm o masă perfectă într-o zi de vară.

Paste cu ton și roșii

paste cu ton rosii

Am spus paste pentru că nu vreau să fiu foarte strictă în alegerea tipului de paste folosite. Dacă îți plac spaghetele alege spaghete, dacă vrei orice altă formă de paste ești liber să o alegi. Eu o să-ți spun că am folosit niște foi de lasagna. Rămase în cămară de ceva vreme, acum au ajuns în rețeta potrivită. Paste groase, rupte după cum au dorit ele, neregulat, au fost ca un burete pentru sosul de roșii cu ton. Mi-a plăcut și aspectul dar și gustul.

Sosul l-am făcut foarte repede, nu este nevoie să îl fierbi foarte mult. Adaugi pe rând ingredientele în tigaie, la interval de 1-2 minute. Începi cu uleiul de măsline, capere și usturoi, roșiile tăiate cuburi mari, pastele fierte și tonul. Condimentezi cu sare, piper și optional pătrunjel.

Ingrediente:

  • 100 g paste
  • 150 g ton bucăți din conservă
  • 2 roșii mici sau o roșie mare
  • câteva capere
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • frunze de pătrunjel (opțional)
  • sare și piper

Cum faci pastele cu ton și roșii:

  1. Pune pastele la fiert în apă care clocotește.
  2. Când pastele sunt aproape fierte, pune într-o tigaie uleiul (pune tigaia la foc mediu). Adaugă peste uleiul încins caperele și usturoiul. Eu am avut capere mari și le-am tăiat în jumătate. După 1-2 minute scoate caperele si usturoiul.
  3. Adaugă în tigaie, peste uleiul aromat, roșii tocate cuburi mari, iar peste un minut pastele fierte și tonul. Amestecă ușor. Condimentează cu sare, piper și într-un minut ia oala de pe foc. Adaugă pătrunjel și caperele prăjite deasupra.

Easy and tasty 🙂

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply