Gata in 30 minute/ Retete cu Carne

Orez din conopidă cu pui

orez-din-conopida-cu-pui

“Nu-mi place deloc să merg la piață”  Ah, nu eram eu, ci copilul pe care l-am luat cu mine la cumpărături. Eu sunt exact la polul opus. Ador să merg la piață, să văd ce legume și fructe proaspete mai sunt în sezon.

Acum două zile am făcut iarăși piața pentru o săptămână. Nu aveam o lista clară, am făcut inițial un tur al pieței și apoi am decis ce anume vreau să cumpăr. O să umplu cu siguranță cele două coșuri, unul cu legume și altul cu fructe. Este greu să nu o faci.

Printre roșii roz și galbene, am strecurat și o conopidă care mi-a atras atenția de la primii pași printre tarabele încărcate. O să fac ceva bun cu ea. Nu știu exact ce, dar sigur găsesc eu o idee.

În drum spre casa mi-am adus aminte de salata de conopidă de anul trecut. Atunci am început să văd conopida și altfel decât o murătură grozavă. Deci se poate să o consumi și crudă sau gătită în alte variante. Doar să o condimentezi potrivit și devine o legumă grozavă.

Orez din conopidă cu pui

Orez-din-conopida

Astăzi am apelat la conopida cumpărată ca să fac o garnitură pentru puiul ce tocmai l-am scos din cuptor. Orez din conopidă!

Cum se face?

Pun buchețelele de conopidă în robotul de bucătărie și în câteva secunde devine un orez mărunt. Într-o tigaie torn câteva picături de ulei de măsline și doi, trei căței de usturoi tocați mărunt. Imediat adaug și conopida tocată mărunt, condimentez cu sare, zeama de lămâie și mentă tocată foarte mărunt. Îl las la foc potrivit 2-3 minute și amestec din când în când. Orezul din conopidă este gata de servit. Ușor, nu?

Deasupra pun friptura de pui ce tocmai am scos-o din cuptor. Carne de pui făcută la cuptor în oala de fontă acoperită cu capac. Folosesc puține condimente, sare și cimbru, puțină apă, vin alb și la cuptor cu el până devine fraged. Spre sfârșit pentru a se rumeni îl las puțin și fără capac. După două ore de așteptare (am folosit pui de țară) carnea este fragedă, ușor crocantă la exterior și se desface ușor de pe os.

 

Orez din conopidă

Ingrediente:

  • o conopidă mică
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 1/2 lămâie
  • câteva frunze de mentă
  • sare

Modalitate de preparare:

  1. Curăță și spală conopida. Pune buchețelele de conopidă în robotul de bucătărie și în câteva secunde vei avea conopida mărunțită.
  2. Pune într-o tigaie uleiul și usturoiul tocat mărunt. Adaugă conopida și condimentele: sare, mentă tocată mărunt și zeamă de lămâie după gust.
  3. Amestecă conopida din când în când și las-o la foc potrivit în jur de 2-3 minute. Servește orezul din conopida cu friptura de pui la cuptor sau grătar, salată de roșii sau simplu.

 

xoxo,

Laura

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply